Perkembangan my 5yo son, Aqeef Danial

March 13, 2015

Dah masuk bulan March kan, Alhamdulillah. Maksudnya dah 2 bulan lebih lah Aqeef Danial mula sekolah. Hehehehe

Aqeef Danial ni bila ditanya belajar apa kat school, setiap kali la ABC dan 123 aje. Pastu malas nak layan ibu, hari-hari ibu tanya, itu aje lah yang dijawabnya hehehe. Tapi kalau tak ditanya, nanti tiba-tiba ada je lagu baru yang dia nyanyi. Hehehe. Kalau yang berirama ni macam cepat tangkap sikit. Menulis macam belum lagi rasanya, sebab hari tu saje test dia, macam tak berapa pandai lagi.

Baru-baru ni pulak, dengar dia berzikir dan kemudian, bacaan dalam solat nampak dah terang. Alhamdulillah. Lepas ni kena ajar dia solat setiap waktu. Selalu subuh mesti tersasar. Ibu still ingat awak baby lagi Aqeef huhuuhu. Lagi 2 tahun je lagi kalau tak solat, kena babab dah hehehehe.

Progress macam ni nampak la ada perkembangan nya. Tapi bab menulis, membaca, mengira macam mana ye, ke too early sebab baru nak masuk March? Tengok Academic Calendar, Parents Conference way in November. Macam lama sangat nak tahu progress anak bujang ku ni. Kalau area Klang Valley, March ni ada Parents Conference. Ish Ish daku kah yang terlebih risau ke ni?

Oh lagi nak tanya mommies semua, apa yang mommies akan buat kalau your son mengadu, ada friend yang suka pukul orang ni, mula-mula pukul kawan dia, and today pukul dia pulak?

Part ni yang paling tak suka ni, either I will be too emotional dan menangis or 'kerek' bila tanya kat aunty@teacher Aqeef nanti. Ke patut suruh ayah Aqeef je yang tanya eh?

Teringat kes Aqeef kat taska dulu masa 1yo, selsema, teacher dia tonyoh hidung Aqeef sampai melecet, menangis ibu dekat owner taska tu dulu hahahahaha. Emo ok. tapi lepas tu terus dapat teacher yang ok balik untuk jaga Aqeef.

So maybe suruh ayahnye aje la yang tanya kan....

Balik sekolah je mesti kelaparan...penat belajar ye hehehe

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies