Ubat cirit-birit dewasa ini atasi masalah ulang alik jamban

March 14, 2015

Assalammualaikum,

'Ubat' cirit-birit dewasa yang ini memang berkesan hehehe. Nanti saya share ye. Ya Ampun, saya ni memang jarang kena cirit-biri tapi tiga hari lepas kena pulak cirit birit yang kaw kaw punya. Pukul 2 pagi terjaga sebab perut memulas sangat dan tercicit-cicit lah lari ke jamban hehehhe. 

Sebenarnya bukan ubat ye sebab memang dah lama saya tak makan ubat ni. Selagi boleh elak, memang saya elak. Sama untuk anak-anak juga, selagi boleh elak kan dari beri ubat, memang elak. Jadi apa yang saya ambil untuk atasi masalah cirit birit ni. Kalau nak tahu, tangan kaki sampai mengigil sebab kerap sangat ke jamban tu.



Bila kita cirit-birit ni, badan keluarkan air, kalau tak minum balik air dan elektrolit badan tak seimbang, boleh dehydrate dan lebih berbahaya. Jadi, saya pastikan tak lupa untuk minum Performance Drink. Ianya minuman isotonik tapi dah tentu lebih berkhasiat dan berkualiti sebab ianya bukan lah air berkarbonat @ air gas dan juga manis semulajadi. Bila minum Performance Drink ni, dah tak rasa lah menggigil tu lagi..

Untuk berhentikan cirit-birit tu pula, saya ambil Sustained Release Vita C dan Garlic. Kenapa?
Sebab Sustained Release Vita C ni bagus untuk 'boost immune' dan Garlic pula bagus sebab bawang putih sememangnya 'antibiotik' semulajadi. Jadi kalau rasa tak sedap badan macam dedar nak demam pun, saya memang start gandakan dose vitamin ini.

Alhamdulillah, esok bangun pagi tanpa perlu mencicit-cicit ke jamban lagi. Rasa lega sangat perut, tinggal saki baki sebu ja, tapi dah tak sakit macam hari semalamnya. Lega sangat. Nak buat kerja rumah pun lancar je.


Kalau anda kerap kena cirit-birit, boleh ikhtiar dengan Set ini. Bayangkan kalau di pejabat terpaksa berulang alik ke tandas. Kan mengganggu waktu kerja namanya tu. Kalau nak MC selalu pun nanti bos bising pulak kan. Jadi, ikhtiar untuk atasi masalah ini dengan whatsapp/sms saya di 0123807024 ye. InsyaAllah, kita ikhtiar, apa-apa pun, dengan izin Allah maka akan sembuhlah segala penyakit di dunia ini kan.



LAGI ARTIKEL MENARIK

2 comments

  1. Vitamin C berlebihan penyebab cirit-birit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul....kalau nak upkan dose kena tahu berapa max dose yang perlu diambil

      Delete

Thanks Lovelies