Skip to main content

5 Tips Fokus Bekerja Agar Lebih Efisyen dan Diberkati Allah S.W.T

Assalammualaikum, 

Fokus bekerja di tempat kerja. Penting kan? Sebab ianya sumber pendapatan kita. Pendapatan haruslah berkat hasil dari pekerjaan kita yang dilakukan secara bersungguh-sungguh. Adakah anda sering hilang fokus di tempat kerja? Adakah Boss anda sudah mula menegur anda kerana prestasi kerja anda semakin menurun. Jangan bimbang, nanti saya kongsikan 5 tips untuk kekal fokus semasa di tempat kerja.

tidak fokus kerja

5 Tips Fokus Bekerja

1. Sediakan To-Do List
Jangan pandang rendah pada To-Do List ya sebab ini ialah 'planner' harian anda. Anda akan lebih jelas tentang tugasan apa yang perlu disiapkan hari itu.

2. Selesaikan kerja satu persatu
Cuba selesaikan kerja satu persatu. Jangan kalut jika dapat panggilan telefon supaya anda buat kerja baru. Anda tentukan priority kerja anda. Siapkan yang penting mengikut turutan dan kerja anda akan siap di penghujung hari

3. Jauhkan Smartphone 
Simpan atau set to 'Silence mode' semasa di tempat kerja. Anda tidak mahu whatsapp yang berpusu-pusu masuk itu mengganggu kerja anda kan.

4. Tidur awal
Tidur seawal 10pm untuk dapatkan tidur yang berkualiti supaya anda lebih segar keesokkan harinya

5. Pengambilan makanan tambahan/vitamin
Dapatkan makanan tambahan untuk melengkapkan nutrisi harian. Pilih yang sesuai untuk menajamkan minda supaya anda lebih fokus bekerja.

Makanan Tambahan untuk menajamkan minda supaya lebih Fokus.



Mal-nutrisi atau pun kekurangan nutrisi dalam diet harian akan membuatkan kita kurang fokus malah boleh jatuh sakit. 

Kita memerlukan Lecithin untuk bantu minda lebih fokus tetapi badan kita tidak menghasilkan Lecithin jadi kita perlu dapatkan dari sumber makanan. Walaubagaimana pun kita tidak akan mampu untuk makan dengan jumlah yang terlalu banyak untuk mendapatkan jumlah dose Lecithin yang dicadangkan. 6 biji Lecithin Shaklee sehari mampu memberikan sumber Lecithin yang diperlukan oleh badan kita.

Manakala Omega Guard ialah minyak ikan yang kaya dengan EPA dan DHA. EPA dan DHA sangat bagus untuk perkembangan minda. Bukan sahaja ianya bagus untuk minda malah bagus untuk tingkatkan imunisasi badan agar anda lebih sihat.

Jadi....

Jika anda ingin lebih fokus di tempat kerja, tidak ingin dimarahi boss lagi dan mahukan 'performance bonus' yang tinggi, anda boleh ikhtiar dengan set ini. Hanya perlu whatsapp/sms je saya di 60123807024 untuk dapatkan Set Minda Cerdas ini. InsyaAllah saya akan beri konsultasi istimewa untuk anda supaya hidup anda lebih ceria, gembira dan sihat.

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…