5 Tips Fokus Bekerja Agar Lebih Efisyen dan Diberkati Allah S.W.T

April 05, 2015

Assalammualaikum, 

Fokus bekerja di tempat kerja. Penting kan? Sebab ianya sumber pendapatan kita. Pendapatan haruslah berkat hasil dari pekerjaan kita yang dilakukan secara bersungguh-sungguh. Adakah anda sering hilang fokus di tempat kerja? Adakah Boss anda sudah mula menegur anda kerana prestasi kerja anda semakin menurun. Jangan bimbang, nanti saya kongsikan 5 tips untuk kekal fokus semasa di tempat kerja.

tidak fokus kerja

5 Tips Fokus Bekerja

1. Sediakan To-Do List
Jangan pandang rendah pada To-Do List ya sebab ini ialah 'planner' harian anda. Anda akan lebih jelas tentang tugasan apa yang perlu disiapkan hari itu.

2. Selesaikan kerja satu persatu
Cuba selesaikan kerja satu persatu. Jangan kalut jika dapat panggilan telefon supaya anda buat kerja baru. Anda tentukan priority kerja anda. Siapkan yang penting mengikut turutan dan kerja anda akan siap di penghujung hari

3. Jauhkan Smartphone 
Simpan atau set to 'Silence mode' semasa di tempat kerja. Anda tidak mahu whatsapp yang berpusu-pusu masuk itu mengganggu kerja anda kan.

4. Tidur awal
Tidur seawal 10pm untuk dapatkan tidur yang berkualiti supaya anda lebih segar keesokkan harinya

5. Pengambilan makanan tambahan/vitamin
Dapatkan makanan tambahan untuk melengkapkan nutrisi harian. Pilih yang sesuai untuk menajamkan minda supaya anda lebih fokus bekerja.

Makanan Tambahan untuk menajamkan minda supaya lebih Fokus.Mal-nutrisi atau pun kekurangan nutrisi dalam diet harian akan membuatkan kita kurang fokus malah boleh jatuh sakit. 

Kita memerlukan Lecithin untuk bantu minda lebih fokus tetapi badan kita tidak menghasilkan Lecithin jadi kita perlu dapatkan dari sumber makanan. Walaubagaimana pun kita tidak akan mampu untuk makan dengan jumlah yang terlalu banyak untuk mendapatkan jumlah dose Lecithin yang dicadangkan. 6 biji Lecithin Shaklee sehari mampu memberikan sumber Lecithin yang diperlukan oleh badan kita.

Manakala Omega Guard ialah minyak ikan yang kaya dengan EPA dan DHA. EPA dan DHA sangat bagus untuk perkembangan minda. Bukan sahaja ianya bagus untuk minda malah bagus untuk tingkatkan imunisasi badan agar anda lebih sihat.

Jadi....

Jika anda ingin lebih fokus di tempat kerja, tidak ingin dimarahi boss lagi dan mahukan 'performance bonus' yang tinggi, anda boleh ikhtiar dengan set ini. Hanya perlu whatsapp/sms je saya di 60123807024 untuk dapatkan Set Minda Cerdas ini. InsyaAllah saya akan beri konsultasi istimewa untuk anda supaya hidup anda lebih ceria, gembira dan sihat.

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies