Apa Bisnes Yang Menguntungkan Sampai Boleh Berhenti Kerja Makan Gaji?

May 29, 2015

Assalammualaikum,

Ramai orang Islam semakin menceburkan diri dalam dunia bisnes. Apa bisnes yang menguntungkan sampai anda boleh berhenti kerja makan gaji? Nah saya nak kongsikan bisnes kesayangan saya dan ramai lagi sebab berjaya membuatkan kami menjadi bos bisnes kami sendiri.

tips berjaya bisnes

5 fakta kenapa saya pilih bisnes Shaklee

1. Produk yang bagus, berkualiti dan menambah baik kesihatan penggunanya. 
Ye, sebagai peniaga, kita juga perlu menitik beratkan apa yang kita jual. Produk haruslah selamat, yang tidak memudaratkan, yang patuh syariah. Baru lah ada keberkatan.

2. Sistem yang adil dan saksama
Ramai yang berfikiran MLM adalah sesuatu sistem yang tidak adil. Tetapi dalam bisnes Shaklee, berbeza sama sekali. Konsepnya mudah, Siapa Usaha Dia Dapat. Bukan sewenang-wenangnya kita dapat bonus dari downline kalau kita sendiri goyang kaki tanpa buat apa.

3. Patuh Syariah
Bonus yang diberi berdasarkan jualan dan kepimpinan. Tiada bonus 'headhunting'. Kami bukan bisnes 'headhunting', orang yang datang kepada kami kerana produk yang bagus.

4. Bonus dan Insentif yang menarik.
Sebab ini ramai yang pengedar Shaklee kini sudah mula hidup selesa dan ramai yang kini buat full time bisnes Shaklee. Ada yang berhenti kerja sebagai Engineer (seperti saya sendiri), cikgu, peguam dan ramai lagi. Tapi bukan dengan sekelip mata ye. Tentu lah dengan usaha dan komitmen yang tidak berbelah bagi. 

5. Bisnes di mana-mana
Saya boleh balik kampung bila saja yang saya mahu. Bawa anak jalan-jalan bila saja yang saya mahu. Jaga anak di rumah sepenuhnya tetapi bisnes saya tetap jalan. Dengan hanya menjalankan bisnes melalui online, bisnes Shaklee saya berjalan 24/7 automated.


Menarikkan?
Semoga bisnes ini sentiasa diberkati Allah S.W.T. Berminat untuk join my team, whatsapp/hubungi saya di 0123807024


LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies