Skip to main content

Multivitamin yang paling bagus dicipta oleh Dr Forrest

Assalammualaikum,

Multivitamin apa yang paling bagus? Ramai yang mencari multivitamin kan untuk keperluan harian. Ramai yang sudah sedar kekurangan nutrisi dari makanan harian yang diambil. Jadi multivitamin adalah menjadi satu keperluan. 

Saya pilih multivitamin yang pertama wujud di dunia ini, tahun ni genap 100 tahun di pasaran. Berkualiti kan? Multivitamin pilihan saya tentulah Vitalea with Iron Formula. lagi-lagi sedang mengandung ni, memang sangat perlukan vitamin yang ada Iron untuk cantikkan HB ni. 

Sangat suka philosophy nya yang ini, sama konsep dalam bisnes Shaklee saya sekarang, nak berjaya kena berjayakan orang lain juga.

Thanks to Dr Forrest C. Shaklee yang mencipta multivitamin yang sangat bagus ini. Jom kenali pakar yang mencipta makanan tambahan yang hebat ini

6 Fakta tentang Dr Forrest C. Shaklee

1. Pernah menjadi seorang chiropractor yang disegani.

2. Pengasas kepada produk Shaklee

3. Dilahirkan dengan menghidap penyakit tubeculosis dan dijangka tidak dapat hidup lama. Sembuh dengan memakan tumbuhan herba semulajadi dari kebun keluarganya sendiri.

4. Menggunakan keistimewaannya mengenal tumbuhan dan herba untuk menghasilkan supplement yang semulajadi untuk membantu pesakitnya yang kekurangan nutrisi.

5. Mencipta 'Vitalized-Mineral' di mana sumber mineral daripada sayur-sayuran diasingkan dan dikumpulkan dalam 1 botol. Kemudia 'Vitalized-Mineral' dipendekkan menjadi 'Vitamin'. Ini lah sejarah bagaimana perkataan vitamin ini wujud. Masih wujud sehingga sekarang tetapi diberi nama baru Vitalea.

6. Pada 1928 pulak beliau mencipta 1 kaedah program diet yang sgt sesuai dipraktikkan oleh kesemua pesakitnya. Program ni serupa dengan Piramid Makanan yang disyorkan oleh United Stated Department of agriculture yang menekankan bijirin, buah-buahan, sayur-sayuran dan kuantiti minumum lemak dan gula dalam diet seharian.


Ini lah dia sedikit info tentang insan yang telah banyak berjasa dalam meningkatkan tahap kesihatan pengguna produknya. Dan sempena 100 tahun Vitalea di pasaran, Shaklee dengan bermurah hati untuk memberi 1 botol Vitalea yang bernilai RM88.75 secara percuma. Anda hanya perlu mendaftar ahli dan beli mana-mana produk Shaklee dan anda layak mendapat 1 botol Vitalea secara percuma. Sekiranya berminat boleh hubungi/whatsapp Jiha di 0123807024.





Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…