Multivitamin yang paling bagus dicipta oleh Dr Forrest

May 28, 2015

Assalammualaikum,

Multivitamin apa yang paling bagus? Ramai yang mencari multivitamin kan untuk keperluan harian. Ramai yang sudah sedar kekurangan nutrisi dari makanan harian yang diambil. Jadi multivitamin adalah menjadi satu keperluan. 

Saya pilih multivitamin yang pertama wujud di dunia ini, tahun ni genap 100 tahun di pasaran. Berkualiti kan? Multivitamin pilihan saya tentulah Vitalea with Iron Formula. lagi-lagi sedang mengandung ni, memang sangat perlukan vitamin yang ada Iron untuk cantikkan HB ni. 

Sangat suka philosophy nya yang ini, sama konsep dalam bisnes Shaklee saya sekarang, nak berjaya kena berjayakan orang lain juga.

Thanks to Dr Forrest C. Shaklee yang mencipta multivitamin yang sangat bagus ini. Jom kenali pakar yang mencipta makanan tambahan yang hebat ini

6 Fakta tentang Dr Forrest C. Shaklee

1. Pernah menjadi seorang chiropractor yang disegani.

2. Pengasas kepada produk Shaklee

3. Dilahirkan dengan menghidap penyakit tubeculosis dan dijangka tidak dapat hidup lama. Sembuh dengan memakan tumbuhan herba semulajadi dari kebun keluarganya sendiri.

4. Menggunakan keistimewaannya mengenal tumbuhan dan herba untuk menghasilkan supplement yang semulajadi untuk membantu pesakitnya yang kekurangan nutrisi.

5. Mencipta 'Vitalized-Mineral' di mana sumber mineral daripada sayur-sayuran diasingkan dan dikumpulkan dalam 1 botol. Kemudia 'Vitalized-Mineral' dipendekkan menjadi 'Vitamin'. Ini lah sejarah bagaimana perkataan vitamin ini wujud. Masih wujud sehingga sekarang tetapi diberi nama baru Vitalea.

6. Pada 1928 pulak beliau mencipta 1 kaedah program diet yang sgt sesuai dipraktikkan oleh kesemua pesakitnya. Program ni serupa dengan Piramid Makanan yang disyorkan oleh United Stated Department of agriculture yang menekankan bijirin, buah-buahan, sayur-sayuran dan kuantiti minumum lemak dan gula dalam diet seharian.


Ini lah dia sedikit info tentang insan yang telah banyak berjasa dalam meningkatkan tahap kesihatan pengguna produknya. Dan sempena 100 tahun Vitalea di pasaran, Shaklee dengan bermurah hati untuk memberi 1 botol Vitalea yang bernilai RM88.75 secara percuma. Anda hanya perlu mendaftar ahli dan beli mana-mana produk Shaklee dan anda layak mendapat 1 botol Vitalea secara percuma. Sekiranya berminat boleh hubungi/whatsapp Jiha di 0123807024.

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies