Skip to main content

Belajar Berniaga Online Melalui Blog dan Facebook

Assalammualaikum,

Ramai yang mula belajar berniaga online untuk jana pendapatan dari rumah atau pendapatan kedua. Saya pun begitu, bermula dengan blog dan facebook. Tetapi hasil tidak seperti yang diinginkan. Hampa. Tapi apa yang saya buat ialah mantapkan ilmu blog marketing dan juga di Facebook.

Pilihan tepat dengan menyertai Seminar ASB Mega anjuran Ireach.

Alhamdulillah berada di dalam susur galur bisnes yang tepat, banyak peluang belajar secara percuma dan juga dengan yuran yang sangat minima. Kalau kat luar nak pergi ke kelas begitu, mahu beratus-ratus malah ribuan ringgit juga habis tu.

Di seminar tersebut, banyak ilmu baru yang saya belajar, cara penulisan yang betul supaya orang tertarik untuk membeli dengan kita, cara tingkatkan lagi skill marketing kita. Dan yang lebih mengujakan kerana seminar ini anjuran upline saya, kami lebih mesra dan aura positif dapat membangunkan kembali semangat kita.

Biasa dalam bisnes ada turun naik. Kalau bisnes sendiri, tiada siapa yang memberi sokongan untuk kita bangkit balik. Tetapi di dalam bisnes Shaklee ini dan berada dalam group yang tepat, sokongan dan dorongan sentiasa diberikan setiap hari melalui online juga. Sekiranya ada kelas atau seminar, ambil juga peluang untuk berjumpa dengan keluarga Shaklee ini supaya lebih bersemangat.


Faedah dari Seminar ini

Sales sudah tentu meningkat malah yang paling seronok ialah, bila sudah ada ilmu, maka seronok lah saya untuk salurkan pula pada susur galur iaitu anak cucu cicit Shaklee saya yang mahu belajar. Alhamdulillah ilmu blog marketing dapat dikongsikan bersama mereka.

InsyaAllah kalau ada yang berminat untuk menjadi sebahagian dari keluarga Shaklee Iron Millionaires saya, saya akan guide anda untuk mahir berniaga secara online.


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…