Skip to main content

Belajar Berniaga Online Melalui Blog dan Facebook

Assalammualaikum,

Ramai yang mula belajar berniaga online untuk jana pendapatan dari rumah atau pendapatan kedua. Saya pun begitu, bermula dengan blog dan facebook. Tetapi hasil tidak seperti yang diinginkan. Hampa. Tapi apa yang saya buat ialah mantapkan ilmu blog marketing dan juga di Facebook.

Pilihan tepat dengan menyertai Seminar ASB Mega anjuran Ireach.

Alhamdulillah berada di dalam susur galur bisnes yang tepat, banyak peluang belajar secara percuma dan juga dengan yuran yang sangat minima. Kalau kat luar nak pergi ke kelas begitu, mahu beratus-ratus malah ribuan ringgit juga habis tu.

Di seminar tersebut, banyak ilmu baru yang saya belajar, cara penulisan yang betul supaya orang tertarik untuk membeli dengan kita, cara tingkatkan lagi skill marketing kita. Dan yang lebih mengujakan kerana seminar ini anjuran upline saya, kami lebih mesra dan aura positif dapat membangunkan kembali semangat kita.

Biasa dalam bisnes ada turun naik. Kalau bisnes sendiri, tiada siapa yang memberi sokongan untuk kita bangkit balik. Tetapi di dalam bisnes Shaklee ini dan berada dalam group yang tepat, sokongan dan dorongan sentiasa diberikan setiap hari melalui online juga. Sekiranya ada kelas atau seminar, ambil juga peluang untuk berjumpa dengan keluarga Shaklee ini supaya lebih bersemangat.


Faedah dari Seminar ini

Sales sudah tentu meningkat malah yang paling seronok ialah, bila sudah ada ilmu, maka seronok lah saya untuk salurkan pula pada susur galur iaitu anak cucu cicit Shaklee saya yang mahu belajar. Alhamdulillah ilmu blog marketing dapat dikongsikan bersama mereka.

InsyaAllah kalau ada yang berminat untuk menjadi sebahagian dari keluarga Shaklee Iron Millionaires saya, saya akan guide anda untuk mahir berniaga secara online.


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…