Skip to main content

Ubat Kencing Manis Mujarab Elak Potong Kaki

Assalammualaikum,

Risau ayah anda makan pelbagai ubat kencing manis tetapi bacaan gula masih tinggi? Sebagai anak, sudah tentu kita akan cari yang terbaik untuk orang tua kita. Lebih membimbangkan kalau semakin melarat kencing manisnya boleh mengakibatkan kaki dipotong. Nauzubillah.

Mencegah lebih baik

Kawal kencing manis dengan Vivix

Alhamdulillah ramai yang mengamalkan Vivix dan berjaya mengawal kadar gula dalam darah. Ada juga yang bebas dari diabetes. Mari saya ceritakan lebih terperinci tentang Vivix.

1. Apa itu VIVIX?

  • Vivix™ adalah minuman campuran botani dan merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 
  • Vivix mengandungi campuran unik botani Elderberi Eropah, Lobak Ungu, Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. 

2. Apa pula Polifenol?

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

3. Bagaimana VIVIX berfungsi?

Memperbaiki DNA
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi sel DNA tubuh kita dan melambatkan proses tersebut. Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh. Pesakit diabetes tidak mempunyai tenaga sel yang kuat jadi insulin sukar dilepaskan menyebabkan kadar gula dalam darah akan meningkat dan memerlukan insulin dari suntikan.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi
Semakin tua, badan semakin kurang nutrisi jika tidak dijaga mengakibatkan badan rasa sakit di sana sini, ingatan pun semakin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Manfaat Vivix

Testimoni Kencing Manis terkawal dengan Vivix.

Alhamdulillah, ibu saya sendiri mengamalkan Vivix dan hasil pemeriksaan doktor, doktor sahkan keputusan pemeriksaan kali ini cantik dan tiada masalah. Kolestrol pun cantik bacaan nya. Anak mana yang tidak gembira mendengar berita gembira ini kan.

Testimoni lain




Sekiranya anda ingin berikhtiar dengan Vivix demi orang tersayang, bertindak segera. Apa lah sangat ikhtiar kita ini kalau nak dibandingkan dengan pengorbanan ibu dan ayah kita yang membesarkan kita selama ini kan. Untuk pembelian, boleh hubungi / whatsapp saya di 0123807024.

Harga sebotol Vivix 
RM475

Dua botol Vivix
Jimat 15%
Penjimatan tambahan sebanyak 5% (sah dari May-Oktober 2015 sahaja)
Keahlian Shaklee bernilai RM68.90 secara Percuma
Kos Pengeposan Percuma
Cash Bonus sebanyak RM38++






Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…