Skip to main content

Atasi Kekejangan Betis Semasa Mengandung Agar Tidur Malam Lebih Lena

Assalammualaikum,

Kekejangan betis semasa mengandung sangat menyeksakan kan. Sedap tidur tengah malam tiba-tiba terkejut dek kejang kaki. Saya pun pernah kena semasa mengandung anak pertama. Rupa-rupanya punca kekejangan kaki ni ialah kekurangan kalsium.


Tapi syukur, semasa mengandung anak kedua dan kini anak ketiga, tiada lagi masalah kekejangan kaki. Cukup kalsium, InsyaAllah tiada masalah. 

Mana nak dapatkan sumber kalsium yang secukupnya?

Saya pula time mengandung ni memang tak boleh minum susu khas untuk ibu mengandung. Rasa terlalu manis sangat dan terlalu pekat. Rasa kembang di tekak. Doktor di Klinik Kesihatan pun tak sarankan ibu mengandung minum susu khas untuk ibu mengandung tu sebab banyak kes ibu ada diabetes semasa mengandung.

Jadi, saya hanya amalkan minum susu segar dan tentu sekali Ostematrix. Ye lah, bukan senang nak pastikan stok susu segar sentiasa ada je dalam peti ais kan. Berebut dengan anak-anak lagi. Jadi, senang sangat bila ada Ostematrix ni.

Nak lagi senang dan tak perlu runsing cukup tak khasiat untuk ibu dan baby, saya amalkan Set Mengandung Shaklee ni. Alhamdulillah memang dari mengandung Auni lagi dah amalkan dan tahap kesihatan lebih baik. 


Kalau ibu-ibu ada masalah kekejangan betis semasa mengandung, boleh la amalkan Set ini ok. InsyaAllah saya akan beri konsultasi dan boleh la kita bertukar pengalaman semasa mengandung.
Untuk pembelian, boleh whatsapp saya di Jiha 0123807024.


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…