Atasi Kekejangan Betis Semasa Mengandung Agar Tidur Malam Lebih Lena

August 26, 2015

Assalammualaikum,

Kekejangan betis semasa mengandung sangat menyeksakan kan. Sedap tidur tengah malam tiba-tiba terkejut dek kejang kaki. Saya pun pernah kena semasa mengandung anak pertama. Rupa-rupanya punca kekejangan kaki ni ialah kekurangan kalsium.


Tapi syukur, semasa mengandung anak kedua dan kini anak ketiga, tiada lagi masalah kekejangan kaki. Cukup kalsium, InsyaAllah tiada masalah. 

Mana nak dapatkan sumber kalsium yang secukupnya?

Saya pula time mengandung ni memang tak boleh minum susu khas untuk ibu mengandung. Rasa terlalu manis sangat dan terlalu pekat. Rasa kembang di tekak. Doktor di Klinik Kesihatan pun tak sarankan ibu mengandung minum susu khas untuk ibu mengandung tu sebab banyak kes ibu ada diabetes semasa mengandung.

Jadi, saya hanya amalkan minum susu segar dan tentu sekali Ostematrix. Ye lah, bukan senang nak pastikan stok susu segar sentiasa ada je dalam peti ais kan. Berebut dengan anak-anak lagi. Jadi, senang sangat bila ada Ostematrix ni.

Nak lagi senang dan tak perlu runsing cukup tak khasiat untuk ibu dan baby, saya amalkan Set Mengandung Shaklee ni. Alhamdulillah memang dari mengandung Auni lagi dah amalkan dan tahap kesihatan lebih baik. 


Kalau ibu-ibu ada masalah kekejangan betis semasa mengandung, boleh la amalkan Set ini ok. InsyaAllah saya akan beri konsultasi dan boleh la kita bertukar pengalaman semasa mengandung.
Untuk pembelian, boleh whatsapp saya di Jiha 0123807024.


LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies