Skip to main content

Set Pantang yang Sesuai untuk bayi kuning atau jaundice

Salam,

Dilema ibu yang bakal berpantang nak pilih set pantang yang sesuai kan. Bukan sahaja sesuai untuk ibu tapi set pantang haruslah sesuai untuk bayi yang ada kuning atau jaundice. Macam pengalaman Jiha sendiri masa anak pertama, beli Set Pantang mahal-mahal tapi tak guna pun sebab jamu kan macam panas sikit. 


Walaupun Aqeef dulu tiada kuning, tapi sebab dah seminggu duduk di NICU sebab Congenital Pneumonia, jadi Jiha tak mahu ambil risiko dia terkena jaundice pulak kalau makan jamu panas. Jadi memang tak makan pun jamu dalam Set Pantang yang dulu tu. Sayang kan?

Jadi masa pantang Auni, Jiha dah start ambil Set Pantang Shaklee sebab tak panas dan nutrisi dah lengkap untuk berpantang dan menyusukan baby. Macam param, pilis dan tapel tu Jiha beli je yang dalam peket asing-asing di kedai jamu. Lebih jimat dan digunakan sepenuh nya.

Cukup untuk keperluan ibu berpantang



Kelebihan Set ni yang Jiha rasa dulu masa pantangkan Auni Nadra

  • Luka cepat kering
  • Susu meriah 
  • Elak sembelit di kala pantang
  • Stress Free
  • Lebih bertenaga

Dan InsyaAllah untuk pantang baby ketiga pun akan ambil Set ini juga. Kalau ada mommies yang nak guna set pantang ni juga, boleh dapatkan dari Jiha ye. InsyaAllah pembelian beserta dengan konsultasi eksklusif untuk mommies semua. Boleh whatsapp Jiha untuk respond yang lebih pantas ok. Ni no Jiha ye 0123807024. Boleh juga add Jiha di FB ok Najihah Razali.



Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…