Skip to main content

Bacaan HB normal dan cantik untuk 6 bulan, InsyaAllah

Assalammualaikum,

Masalah HB rendah di kalangan ibu mengandung bukan perkara yang boleh diambil mudah kan. InsyaAllah saya kongsikan cara nak dapat bacaan hb yang normal dan cantik untuk 6 bulan mendatang.

HB rendah semasa hamil anak pertama

Masa mengandungkan Aqeef Danial dulu, paling tinggi boleh pergi 11 je. Kalau tak 9-10. Memang kena bebel la dengan nurse. Dia kasi makan pil iron baru lah naik ke 11. Tapi 11 je la. Lepas tu dengan sangat suspen nya sebab efek dari makan pil iron tu, najis (stool) jadi hitam legam. Ngeri hehehehe.

HB cantik mengandung anak kedua dan ketiga

Alhamdulillah, setelah mengamalkan Set Prenatal ni, HB saya cantik sahaja. 12 -13 bacaan HB. Sebab antara vitamin dalam Set Prenatal ni ialah Vitalea with Iron Formula. Saya dah amalkan dari mengandung anak kedua dan berterusan sehingga mengandung anak ketiga ni. 


Nak tahu Rahsia maintain HB cantik selama 6 bulan?

Bulan September 2015 ni sangat special sebab pihak Shaklee telah bermurah hati menawarkan FREE Vitalea. Nak tahu macam mana? Jom baca.

1. Jadi ahli dengan sebarang pembelian dan anda akan nikmati 1 botol FREE Vitalea (offer sehingga Oktober sahaja)
2. Beli YES PACK Prenatal (seperti gambar di bawah) dan anda akan nikmati 1 botol FREE Vitalea (September sahaja)

Set Prenatal ini terdiri daripada Vitalea, B-Complex, Vita C, ESP, Ostematrix dan Omega Guard

Maksudnya, anda mendaftar ahli dan beli Set Prenatal, anda akan dapat 2 botol FREE Vitalea. Secara totalnya anda akan dapat 3 botol Vitalea dan ianya cukup untuk kegunaan anda selama 6 bulan tau.

Bukan itu sahaja, dengan menjadi ahli, anda akan dapat beli Set Prenatal dengan harga ahli (potongan 15-20%) dan anda juga akan nikmati diskaun tambahan sebanyak 5%.

Dan....

Hah ada lagi tu....anda juga terus layak untuk dapatkan CASH BONUS!!

Menarikkan...Beli satu set Prenatal yang ada 1 Vitalea, tapi boleh dapat 2 lagi Vitalea. Saya doakan ibu-ibu mengandung hb nya normal dan cantik dan sentiasa sihat.

Berminat untuk jadi ahli dan Set Prenatal dengan 2 Vitalea FREE,

p/s: Saya juga akan kongsikan tips makan Vitalea secara efektif.

Hubungi saya sekarang 
Najihah Razali
whatsapp : 0123807024
email : sitinajihah83@gmail.com
Facebook : Najihah Razali

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…