Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,
Hari ni nak kongsi resipi Bruschetta yang sangat mudah. Sesuai untuk sarapan. Sihat, sedap dan mudah. Memang best kan hehehe. Oh tapi ni Jiha buat ikut cara sendiri dan mengikut apa yang ada di dapur je hehehe. Nak resipi asal boleh tengok kat SINI, tapi banyak version jugak.
Bahan-bahan
Bahan A
1-2 biji tomato
1 biji bawang besar (size sederhana)
2 ulas bawang putih
Sedikit capsicum
Daun sup or Fresh Basil (Jiha selalu guna daun sup je hehehe)
Bahan B
Blackpepper kisar (saje nak kasi pedas)
Olive oil
garam
Bahan C
Roti Perancis (baguette) atau boleh guna juga Gardenia Sommerset Cottage Grains and Seeds kalau nak diet
Cara-cara
Potong dadu semua bahan A, kemudian gaulkan semua dengan bahan B. Sejukkan dalam peti ais sebentar.
Grill roti kasi rangup sikit. Bubuh la bahan tadi atas roti....Boleh la makan dah hehehe
Senang kan. Bruschetta ni Italian Appertizer. Simple dan Sedap...Selamat mencuba
Sarapan Jiha pagi td..missing daun sup hehehe. Minum pulak Cinch Teamix with lemon, segar mata sepanjang hari hehehe |
Tq jiha.. owhh roti ke... igt ikan tadi.. hihi sebab teringat jiha suka salmon.. pastu.. tomato org pantang leh makan ke ek... ana xberani lg nk mkn sebab takut sejuk.
ReplyDelete