Bisnes Shaklee ok tak, adakah risiko tinggi?

September 16, 2016




Nak buat apa2 bisnes memang la kena study la kan serba sedikit.

Nak share la pengalaman Jiha macammana boleh buat bisnes Shaklee ni 😊

Jiha join ahli pada September 2012. Tapi hanya makan2 sendiri aje. Masa tu pregnantkan Auni Nadra dan kena chicken pox kan. So memang kelam kabut nak cari supplement.


Dan supplement Shaklee memang sangat hot la masa tu pon.

Mac 2013 buat bisnes 😘. Apa yang buat Jiha percaya dan yakin nak buat bisnes Shaklee?

👇👇👇👇👇👇👇👇

1. Dah percaya dengan produk.
Pengalaman mengandung kali ni sangat dipermudahkan. Tiada dah simpul biawak. Bacan gula pun semua normal.Parut chicken pox pun hilang.

2. Permintaan meluas
Shaklee memang sangat hot la, especially masa tu Set Menyusu dan Set Mengandung sangat lah banyak permintaannya. Semua orang nak Shaklee, so baik la aku jual Shaklee hahahaa.

3. Sistem dan Upline Shaklee yang awesome.
Bukan seperti kebanyakkan kes bisnes MLM lain, upline tak pernah suruh yang bukan2. Takde suruh apply loan puluh ribu pon utk buat bisnes. Semuanya atas usaha dan kebergantungan pada Allah S.W.T. No hanky panky. Once mendaftar ahli tu, boleh terus start bisnes. Tiada pakej2 bisnes yang membebankan poket.

4. Group yang happening
Berada dalam group Shaklee yang top dalam Malaysia ni, buat rasa lebih beruntung. Semua benda dah ada, tinggal buat aje. Semuanya bermula atas diri sendiri, tapi kita perlu lah bijak dalam memilih upline.
Sideline pun boleh jadi ngam tak lokek share tips kejayaan.

5. Produk 1st class
Macam tadi Jiha kata jiha percaya pada produk berdasarkan pengalaman Jiha kan. Memang produk Shaklee ni berkualiti dan telah dibuktikan melalui banyak ujian dan kajian. Shaklee satu2 nya company yang berani jalankan Landmark Study bagi membuktikan produk Shaklee ni betul2 berkualiti atau sebaliknya. Shaklee menggunakan bahan2 Non-GMO dan organic.

6. Sistem Bonus yang adil
Orang cukup anti dengan sistem piramid di mana downline keje keras, upline dapat habuan lagi best. Dalam Shaklee tidak sama sekali ye. Sistem bonus Shaklee adil di mana siapa usaha dia yang dapat. Tiada istilah meng'kaya'kan upline.

Fuuhhhh nak cerita lebih lanjut, meh pm or whataapp Jiha. Ye la korang ada yang tercari2 nak buat bisnes apa kan.... For me Shaklee is the best :)

Najihah Razali
0123807024
Mentor Bisnes Anda

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies