Skip to main content

Bisnes Shaklee ok tak, adakah risiko tinggi?




Nak buat apa2 bisnes memang la kena study la kan serba sedikit.

Nak share la pengalaman Jiha macammana boleh buat bisnes Shaklee ni 😊

Jiha join ahli pada September 2012. Tapi hanya makan2 sendiri aje. Masa tu pregnantkan Auni Nadra dan kena chicken pox kan. So memang kelam kabut nak cari supplement.


Dan supplement Shaklee memang sangat hot la masa tu pon.

Mac 2013 buat bisnes 😘. Apa yang buat Jiha percaya dan yakin nak buat bisnes Shaklee?

👇👇👇👇👇👇👇👇

1. Dah percaya dengan produk.
Pengalaman mengandung kali ni sangat dipermudahkan. Tiada dah simpul biawak. Bacan gula pun semua normal.Parut chicken pox pun hilang.

2. Permintaan meluas
Shaklee memang sangat hot la, especially masa tu Set Menyusu dan Set Mengandung sangat lah banyak permintaannya. Semua orang nak Shaklee, so baik la aku jual Shaklee hahahaa.

3. Sistem dan Upline Shaklee yang awesome.
Bukan seperti kebanyakkan kes bisnes MLM lain, upline tak pernah suruh yang bukan2. Takde suruh apply loan puluh ribu pon utk buat bisnes. Semuanya atas usaha dan kebergantungan pada Allah S.W.T. No hanky panky. Once mendaftar ahli tu, boleh terus start bisnes. Tiada pakej2 bisnes yang membebankan poket.

4. Group yang happening
Berada dalam group Shaklee yang top dalam Malaysia ni, buat rasa lebih beruntung. Semua benda dah ada, tinggal buat aje. Semuanya bermula atas diri sendiri, tapi kita perlu lah bijak dalam memilih upline.
Sideline pun boleh jadi ngam tak lokek share tips kejayaan.

5. Produk 1st class
Macam tadi Jiha kata jiha percaya pada produk berdasarkan pengalaman Jiha kan. Memang produk Shaklee ni berkualiti dan telah dibuktikan melalui banyak ujian dan kajian. Shaklee satu2 nya company yang berani jalankan Landmark Study bagi membuktikan produk Shaklee ni betul2 berkualiti atau sebaliknya. Shaklee menggunakan bahan2 Non-GMO dan organic.

6. Sistem Bonus yang adil
Orang cukup anti dengan sistem piramid di mana downline keje keras, upline dapat habuan lagi best. Dalam Shaklee tidak sama sekali ye. Sistem bonus Shaklee adil di mana siapa usaha dia yang dapat. Tiada istilah meng'kaya'kan upline.

Fuuhhhh nak cerita lebih lanjut, meh pm or whataapp Jiha. Ye la korang ada yang tercari2 nak buat bisnes apa kan.... For me Shaklee is the best :)

Najihah Razali
0123807024
Mentor Bisnes Anda

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…