Tips Bisnes bagi yang nak jual produk kesihatan

October 18, 2016

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Sekarang semakin ramai orang yang nak cari pendapatan tambahan. Antara bisnes pilihan ialah produk kesihatan disebabkan permintaan pelanggan yang sentiasa ada. Semua semakin sedar yang makanan tambahan terutamanya sangat penting.

Dan semakin banyak lah juga syarikat yang mengeluarkan produk kesihatan masing-masing. Jadi bagaimana kah caranya untuk memilih syarikat dan produk yang betul. Banyak faktor perlu dititikberatkan dalam pemilihan produk yang betul kerana ianya melibatan kesihatan pengguna.

Jadi saya ingin kongsikan 2 tips bisnes untuk produk kesihatan.


1. Mesti ada Landmark Study

Tips penting ialah, kaji dulu latarbelakang syarikat. Ada tak buat Landmark Study? Kalau ada ok, boleh teruskan niat murni korang tu. Untuk pengetahuan, Shaklee adalah satu-satunya food supplement company yang berani buat Landmark Study.  




2. Mesti ada kelulusan KKM. Jom lihat senario di bawah

"'Tak semestinya takde Kelulusan KKM, produk ni tak selamat"

Pernah juga ada company claim macam ni 😀

Kenapa Kenapa... 
Macam mana boleh claim produk selamat? 
Siapa yang jalankan ujian? 

Kenapa tak diserahkan sahaja pada pakar negara kita di KKM. Kan lebih diyakini.

Kalau jual produk yang melibatkan kesihatan orang lain ni, pilih la yang selamat. Nak ke disebabkan kita salah pilih bisnes produk kesihatan, memudaratkan lagi kesihatan pelanggan kita di jangka masa panjang.




Nak bisnes produk kesihatan, Jom Shaklee
Jiha boleh guide anda. Boleh faham kenapa Shaklee sanggup belanjakan berjuta ringgit untuk ujian dan kajian bagi menjamin kualiti dan keselamatan produk. Shaklee menitikberatkan kualiti dan keselamatan penggunanya.


Hubungi saya Najihah di 0123807024 (whatsapp)

LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

Thanks Lovelies