Bagaimana cara nak detox dengan betul?

December 05, 2016

Assalammualaikum,

Dah detox? Pernah detox? Rasa tak perlu detox? Jom teruskan membaca dan anda akan sedar kepentingan detox dan tahu bagaimana cara nak detox dengan betul.


Dah berapa tahun kita hidup?
Dah berapa banyak toksin yang diserap dalam badan kita. Baik dari pemakanan, dari pencemaran udara (asap motor, asap rokok, asap kilang etc), malah dari pencuci baju kita, pewangi rumah kita...semuanya mengandungi toksin walaupun sedikit. Tapi kalau dah hari2 selama kita hidup ni terdedah dengan semua tu, bayangkan lah berapa banyak toksin yang ada dalam badan ni.



Itu sebab pentingnya untuk kita nyah kan toksin tu dari badan kita. Agar badan kita boleh berfungsi dengan lebih optimum. Malah bantu mengelakkan dari penyakit berbahaya seperti Kanser. Ada yang susah sangat nak kurus, susah sangat nak pulihkan masalah kulit. Sebab banyak toksin la.

Contohnya:
Usus kita ni akan menyerap nutrien yang kita makan, tapi kalau usus penuh diselaputi dengan keladak2 dan toksin, nutrien tidak akan diserap oleh usus. Itu sebab tak kurus2, tak ploles ploles lagi kulitnye.

Macammana nak detox?
Ada yang kata tampal-tampal aje...toksin boleh keluar. Aduhai kalau lah semudah itu. Perasan tak produk sekarang ni mengajar untuk kita hidup lebih malas. Itu juga yang buat badan kita penuh dengan toksin tu.

Sebenarnya untuk proses detox yang betul, kita kena ubah pemakanan kita. Utk tempoh 7-14hari perlu lebihkan sayuran dalam menu. Tinggalkan habit makan tidak sihat seperti junkfood, processed food dan sebagainya

Untuk tempoh detox ini juga, nutrien dari sayuran sahaja tidak mencukupi, jadi kita perlukan Set Detox Shaklee untuk menyokong dan melancarkan lagi proses detox ini.


Boleh klik #HairusDetoxJourney di Facebook untuk tengok sendiri perjalanan 7 hari  detox shaklee. Memang sangat impressive sebab boleh turun 6kg dan sampai sekarang maintain tak naik2 berat dia.

Jom detox dengan sihat.

Najihah Razali
0123807024

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies