Atasi Masalah Kesuburan dengan Resveratrol

January 12, 2017

Assalammualaikum,


Masalah kesuburan sedikit sebanyak boleh mengganggu kehidupan rumah tangga suami isteri. Apabila usia perkahwinan sudah masuk tahun kedua dan masih belum dikurniakan cahaya mata, adalah dinasihatkan agar bertemu doktor bagi mengenalpasti punca jika ada.


Masalah Kesuburan Lelaki mungkin disebabkan faktor berikut;

1. Gangguan genetik di mana kromosom tidak normal dan menyebabkan kesuburan terganggu. 
2. Gangguan hormon yang boleh mengurangkan bilangan sperma dan kualitinya.
3. Masalah pembuluh darah vena pada saluran sperma yang mengalami pembesaran yang abnormal.
4. Tabiat merokok boleh menyebabkan ketidaksuburan kerana nikotin bersifat mengentalkan darah sehingga gangguan ereksi terjadi.
5. Minuman beralkohol boleh mengganggu hormon yang diperlukan untuk menghasilkan sperma.
6. Radiasi dari alat elektronik juga boleh mengganggu kepekatan sperma dan juga keupayaan sperma untuk berenang laju ke arah ovum.
7. Pengambilan ubat terlarang juga boleh mempengaruhi masalah hormon.

Masalah Kesuburan Wanita mungkin disebabkan faktor berikut;

1. Saluran telur tersumbat terjadi disebabkan oleh penyakit seksual dan keradangan. Masalah saluran telur tersumbat ini menyukarkan sperma untuk berenang ke arah ovum.
2. Masalah cyst juga menghalang pergerakan sperma ke ovum.
3. Masalah endometriosis juga menghalang pergerakan sperma ke ovum
4. Ketidakseimbangan pH pada lendir wanita juga boleh mengakibatkan sperma lelaki mati.
5. Posisi mulut rahim yang tidak normal juga boleh mengakibatkan menyukarkan kehamilan terjadi. 
6. Masalah berat badan berlebihan boleh menggangu pengeluaran hormon estrogen. Ketika menstruasi, wanita hanya memerlukan 17-22% lemak dalam penghasilan hormon estrogen. Lemak yang terlalu sedikit ataupun berlebihan boleh mengganggu kesuburan wanita.
7. Faktor usia yang sudah memasuki umur 35tahun. Wanita akan menjadi kurang subur kerana berkurangnya penghasilan hormon semakin kita meningkat usia dan hingga tiba waktu menopause.
8.Stress juga boleh menyebabkan masalah kesuburan. Ianya menggangu ovulasi dan ovum yang dihasilkan tidak berkualiti. Stress juga menyebabkan ketegangan pada saluran telur dan menyukarkan ovum untuk bergerak. Stress juga menghilang mood wanita untuk melakukan hubungan seksual.

Bagaimana Vivix memperbaiki masalah KESUBURAN ?

Vivix shaklee mempunyai kandungan Resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah "Oxidative Damage". Dengan kata yang mudah, lebih banyak oxidative damage lebih banyak sel menjadi rosak, begitulah sebaliknya.

Testimoni Vivix untuk masalah kesuburan

Fungsi Resveratrol itu tadi juga adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage. Apabila telur yang 'dilindungi' ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk SURVIVE, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN.

Vivix Shaklee mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal. Vivix terbukti berkesan melindungi sel DNA manusia dari kerosakan sel melalui Landmark Study.

Kesimpulannya, Vivix juga membantu meningkatkan kesihatan lelaki dan wanita dengan meningkatkan lagi kualiti benih telur, memanjangkan jangka hayat telur dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan.

Ikhtiar dengan Vivix. Untuk informasi lanjut dan pembelian, boleh hubungi saya di whatsapp 0123807024 Najihah.

Untuk koleksi testimoni Vivix, sila klik --> TESTIMONI VIVIX

LAGI ARTIKEL MENARIK

2 comments

Thanks Lovelies