Skip to main content

Atasi Masalah Kesuburan dengan Resveratrol

Assalammualaikum,


Masalah kesuburan sedikit sebanyak boleh mengganggu kehidupan rumah tangga suami isteri. Apabila usia perkahwinan sudah masuk tahun kedua dan masih belum dikurniakan cahaya mata, adalah dinasihatkan agar bertemu doktor bagi mengenalpasti punca jika ada.


Masalah Kesuburan Lelaki mungkin disebabkan faktor berikut;

1. Gangguan genetik di mana kromosom tidak normal dan menyebabkan kesuburan terganggu. 
2. Gangguan hormon yang boleh mengurangkan bilangan sperma dan kualitinya.
3. Masalah pembuluh darah vena pada saluran sperma yang mengalami pembesaran yang abnormal.
4. Tabiat merokok boleh menyebabkan ketidaksuburan kerana nikotin bersifat mengentalkan darah sehingga gangguan ereksi terjadi.
5. Minuman beralkohol boleh mengganggu hormon yang diperlukan untuk menghasilkan sperma.
6. Radiasi dari alat elektronik juga boleh mengganggu kepekatan sperma dan juga keupayaan sperma untuk berenang laju ke arah ovum.
7. Pengambilan ubat terlarang juga boleh mempengaruhi masalah hormon.

Masalah Kesuburan Wanita mungkin disebabkan faktor berikut;

1. Saluran telur tersumbat terjadi disebabkan oleh penyakit seksual dan keradangan. Masalah saluran telur tersumbat ini menyukarkan sperma untuk berenang ke arah ovum.
2. Masalah cyst juga menghalang pergerakan sperma ke ovum.
3. Masalah endometriosis juga menghalang pergerakan sperma ke ovum
4. Ketidakseimbangan pH pada lendir wanita juga boleh mengakibatkan sperma lelaki mati.
5. Posisi mulut rahim yang tidak normal juga boleh mengakibatkan menyukarkan kehamilan terjadi. 
6. Masalah berat badan berlebihan boleh menggangu pengeluaran hormon estrogen. Ketika menstruasi, wanita hanya memerlukan 17-22% lemak dalam penghasilan hormon estrogen. Lemak yang terlalu sedikit ataupun berlebihan boleh mengganggu kesuburan wanita.
7. Faktor usia yang sudah memasuki umur 35tahun. Wanita akan menjadi kurang subur kerana berkurangnya penghasilan hormon semakin kita meningkat usia dan hingga tiba waktu menopause.
8.Stress juga boleh menyebabkan masalah kesuburan. Ianya menggangu ovulasi dan ovum yang dihasilkan tidak berkualiti. Stress juga menyebabkan ketegangan pada saluran telur dan menyukarkan ovum untuk bergerak. Stress juga menghilang mood wanita untuk melakukan hubungan seksual.

Bagaimana Vivix memperbaiki masalah KESUBURAN ?

Vivix shaklee mempunyai kandungan Resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah "Oxidative Damage". Dengan kata yang mudah, lebih banyak oxidative damage lebih banyak sel menjadi rosak, begitulah sebaliknya.

Testimoni Vivix untuk masalah kesuburan

Fungsi Resveratrol itu tadi juga adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage. Apabila telur yang 'dilindungi' ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk SURVIVE, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN.

Vivix Shaklee mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal. Vivix terbukti berkesan melindungi sel DNA manusia dari kerosakan sel melalui Landmark Study.

Kesimpulannya, Vivix juga membantu meningkatkan kesihatan lelaki dan wanita dengan meningkatkan lagi kualiti benih telur, memanjangkan jangka hayat telur dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan.

Ikhtiar dengan Vivix. Untuk informasi lanjut dan pembelian, boleh hubungi saya di whatsapp 0123807024 Najihah.

Untuk koleksi testimoni Vivix, sila klik --> TESTIMONI VIVIX

Comments

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…