Skip to main content

7 Tanda Anda Mungkin Mempunyai Masalah Buah Pinggang

Assalammualaikum,


Ramai di antara kita sentiasa merasakan diri kita sihat dan menjadikan ini sebagai alasan untuk tidak menjalani pemeriksaan kesihatan. Tahukah kita bahawa penyakit kronik tidak menunjukkan apa2-apa tanda sehingga lah ia menjadi kronik. 

Salah satu penyakit kronik yang banyak dilapurkan kini adalah kerosakan buah pinggang yang mana pada akhirnya doktor memilih untuk membuang buah pinggang tersebut. 



Tanda-tanda awal yang memungkinkan anda mempunyai masalah buah pinggang.

1. Tubuh badan mudah letih
2. Mudah penat dan semput apabila melakukan aktiviti lasak
3. Ketidakselesaan atau rasa terbakar apabila membuang air kecil
4. Darah keluar bersama-sama air kecil
5. Perubahan pada kekerapan membuang air kecil, kerap membuang air kecil pada waktu malam
6. Sakit belakang
7. Bengkak pada pergelangan kaki dan mata

Jika anda mempunyai tanda-tanda di atas, saya nasihatkan cepatlah membuat pemeriksaan kesihatan dan jika anda memang dah disahkan mengalami masalah buah pinggang, anda terpaksa lalui pelbagai jenis rawatan dan terpaksa mengambil pelbagai jenis ubat.

Yang lebih kronik anda mungkin terpaksa menjalani dialisis seumur hidup.

Jadi, harini saya ingin berkongsi pilihan alternatif kepada pesakit buah pinggang untuk membantu mengatasi masalah mereka iaitu dengan pengambilan VIVIX.

6 Cara Bagaimana Vivix Bantu Pesakit Buah Pinggang.

Bahan aktif dalam vivix yang menjadikan Vivix antioksidan terunggul adalah resveratrol. Mengikut kajian, resveratrol membantu pesakit buah pinggang melalui cara:

  • Antioksidan; Mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nephron buah pinggang dan mengelakkan berlaku kerosakan yang lebih teruk pada saraf buah pinggang
  • Meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang yang normal
  • Mengurangkan pengumpalan platlet pada buah pinggang
  • Mengembangkan salur darah pada buah pinggang
  • Mengurangkan proses lipid peroksida
  • Mengurangkan kematian sel saraf buah pinggang
Vivix pilihan utama pesakit buah pinggang. Sekiranya anda atau orang tersayang mengalami masalah buah pinggang, boleh la ikhtiar dengan Vivix.Untuk maklumat lanjut dan pembelian, boleh hubungi saya menerusi whatsapp di 0123807024 (Najihah Razali)


Testimoni Vivix untuk masalah buah pinggang




Pembelian Vivix


 Klik Untuk Pembelian

Untuk maklumat lanjut dan untuk lebih PENJIMATAN, boleh hubungi saya di whatsapp : 
Najihah 0123807024

Comments

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…