WARNA DARAH HAID MENDEDAHKAN SEMUA PERUBAHAN YANG MERBAHAYA DALAM BADAN !!!

March 04, 2017

Warna Darah Haid Mendedahkan Semua Perubahan Yang Merbahaya Dalam Badan. Kitaran haid berlaku setiap bulan untuk tempoh 6-7 hari. Pada hari ini, seorang wanita mungkin mempunyai senggugut yang luar biasa bersama-sama dengan beberapa masalah kecil yang lain, seperti sakit kepala dan gangguan perut. Apabila darah haid mengalir dengan cepat dari badan, warna yang akan menjadi merah atau pink. Kadang-kadang, kebanyakan kaum wanita boleh perasan darah hitam atau coklat semasa tempoh dan kemudian risau. Menurut pakar, darah yang gelap menunjukkan bahawa ia perlahan-lahan mengalir keluar dari badan.Sudah tentu sepanjang kitaran, haid diperhatikan kerana warna darah adalah kadang-kadang lebih cerah, kadang-kadang lebih gelap, dan ramai wanita berhadapan dengan pendarahan di luar kitaran. Kadang-kadang boleh menjadi tanda kebimbangan adalah warna darah haid dan ia adalah penting untuk tahu apa warna-warna tertentu nyatakan bila anda perlu menghubungi gynecologist.

PINK

Darah haid merah jambu adalah kitaran haid. Tetapi jika ia berlaku lebih awal, misalnya di tengah-tengah itu, ia mungkin tanda awal kehamilan, satu gangguan hormon atau lain-lain penyakit organ-organ reproduktif, jadi adalah terbaik untuk melawat gynecologist anda.

TERANG

Aliran darah haid jenis ini sangat mudah dan sering berlaku selepas hari yang sibuk Bilakah darah dengan pantas berjalan keluar dari badan tanpa masa untuk gelap. Tidak perlu bimbang – ia adalah perkara biasa. Masalah berlaku apabila ada pendarahan berlangsung lebih daripada seminggu, dan darah menjadi pinkish dan tidak lenyap.

MERAH GELAP

Dan warna-warna merah darah adalah agak biasa. Jika warna tidak pudar dan berdarah lebih daripada biasa, ia mungkin tanda keguguran spontan atau, paling teruk, kehadiran tumor.

OREN-MERAH

Ini adalah agak abnormal semasa haid dan merujuk kepada sebarang jangkitan. Dengan warna ini biasanya ada bau, tanda-tanda bahawa anda perlu melawat gynecologist serta-merta. Warna ini dilihat apabila darah bercampur dengan cecair dari serviks. Tetapi juga tanda kepada kewujudan sebarang jangkitan

COKLAT-HITAM

Ianya biasa muncul apabila anda didatangi haid beberapa hari. Secara umum ia adalah kira-kira normal, tetapi jika anda perhatikan terdapat juga warna kekuningan darah, ia boleh menjadi tanda jangkitan.

BERAT PENDARAHAN

Kebanyakan wanita, diawal kitaran haid akan mengalami haid yang banyak. Memang biasanya hari kedua atau ketiga, dan ia adalah agak biasa. 

Walaubagaimanapun,  sekiranya berlarutan, segera hubungi gynecologist anda. Fenomena ini mungkin disebabkan oleh awal kehamilan atau disebabkan oleh kekacauan hormon.

KITARAN HAID SIHAT DENGAN GLA COMPLEX

GLA ni biasanya dikaitkan dgn orang perempuan, betul? Tapi sebenarnya tahu tak ia sangat penting, tak kira lelaki ke perempuan ke. GLA mengandungi Omega-6, yang diperlukan oleh ovari dan sistem pembiakan wanita. Sebab itu juga masalah haid, kehamilan dan menopaus memang digalakkan untuk mengambil GLA. 

FUNGSI GLA 

Membantu dalam keseimbangan hormon untuk melancarkan kitaran haid 

Membantu meningkatkan kesuburan dengan mewujudkan persekitaran rahim yang sihat dan optimum untuk persenyawaan dan membantu wanita dalam menghasilkan kualiti mukus serviks

Melegakan simptom PMS 

Membantu mengatasi masalah menopaus 

Menguatkan kuku dan rambut 

Menjadikan kulit yang cantik, sihat dan berseri (jika diamalkan kulit sentiasa berseri akan muncul) 

Membantu menangani ekzema 

Membantu melegakan gejala rheumatoid arthritis 

Menguatkan sistem imun 

Anti-oksidan untuk memperlahankan proses penuaan 

Mengurangkan pembekuan darah yang menyebabkan arteri tersumbat

Membantu dalam mengawal diabetes dan tekanan darah tinggi 

Membantu mengawal kolesterol dan pembakaran lemak 

Membantu fungsi saraf 

Melambatkan proses osteoporosis 

Membantu menghalang pembentukan sel-sel kanser 

Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteriUntuk maklumat lanjut mengenai supplement Shaklee, klik --> Whatsapp 0123807024

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies