Skip to main content

Checklist Terakhir Cik Najihah =)

Husband-to-be : Mohd Hairus Izman Bin Kassim..... my MHIK =)

Date :

Nikah : 7 August 2009
Sanding : 8 August 2009
Tandang :
3 October 2009

Place :
Nikah :
Rumah JET 9
Sanding :
Rumah JET 9
Tandang : Kulai

Kursus kahwin :
USM Penang Cost: RM70/head

Documents to be submit to Pejabat Agama : Done =)

Barang2 hantaran : almost DONE

List barang2 hantaran :-

abang --> sayang
1. Jam --
Done
2. Make Up -- Done
3. Cincin n Mas kawen -- Done!!
4. Hantaran -- KIV...nak issue check kene ade current acount eh???
5. Perfume -- Done
6. Set Spa --
Done
7. Handbag -- Done
8. Misteri 1 -- Done *suke sgt...pinky pinky
9. Misteri 2 --
Done

sayang --> abang
1. Cincin --
Done....hope MHIK will like it =)
2. Jam --
Done
3. Shirt n pants -- Done
4. Wallet n belt -- Done
5. Shoes -- Done
6. Quran -- Done
7. Jubah Solat -- Done
8. Perfume --
Done
9. Chocolate -- Done
10. Buah -- Done
11. Misteri 1 --
Done ..... *seronoknye

Hiasan Hantaran : Otw =)

Kad jemputan : Done

Tok kadi :
Ustaz Salleh tp akan dinikahkan oleh abah sayang

Solemnisation outfit :
MHIK :
Done...hoyey!!
Me :
Done...double hoyey!!

Mak andam :
Nikah & Sanding :
DONE! dh bayar deposit....Nurin Adlina Basir...suke sgt tgk die makeup...hope die akan makeup i cantik2 mase nikah n sanding nanti

Tandang :
DONE!! Wanie AZ Saloon & Bridal House JB.....Yeah!!

Baju Sanding & Tandang :
Baju Sanding: DONE tinggal nak fitting =)
Baju Tandang: DONE!! sewa di Semua House =)

Bunga pahar : DONE!! Boleh la maybe tak secantik mane tp hasil tgn sendri kuikuikui

Outfit for family :
DONE! patah kaki jalan ngan mama cari baju2 mereka semua ni...nak ikut theme colour punye pasal...fuh lega dah setel =)

Bridesmaid :
Sanding : Atiqah Hidayu & Ebi
Tandang :
Azlinda Azis & Abg MHIK

Flowergirl : Flowerboys....my 3 boys!!

Pelamin:
DONE!! Butik Aunty Murni & abg taj

Bilik pengantin : 80% DONE by kaklong and myself =)

Fotographer :
DONE! Redlense team

Video:
DONE!!Jabbe Production

Foods for kenduri :
DONE! Seri Mayang Katering own by Makcak Durr....

Kek :
DONE!!

Gift :
DONE!!

PA, kompang, Silat :
Done! Mama yg uruskan ni

Penunjuk Jalan : KIV

Life after marriage ni yg paling sedih huaaaaaaaaaaaaaaaaaaa we all akan jd long distance hubby n wifey....huaaaaaaaaaaaaaaa tp wajib MHIK turun ke BBST atleast once a month..tp now MHIK sudah mula mencari2 kerja di sini...hoyey hoyey!!!

Honeymoon : Masih dlm perangkaan hehehehehe

Alhamdulillah byk yg selesai....semoga semua berjalan lancar..Amin

Comments

  1. hai jiha...salam pengantin baru. :)saya pon akan berkahwin 9.8.09...hoyeh...persediaan nampaknye dah hampir siap ye...minggu depan jekan kite akan jadik isteri..waaa...tatut

    ReplyDelete
  2. hehehe salam pengantin baru jugak to fashya...hope everything goes well for both of us =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…