Skip to main content

My Precious...I love u all so much =)


Izzat Farhan..born 15December2000..kaklong 1st baby...oh buah hati maklang, buah hati semua org... since mase tu after spm, i yang jaga dia sampai la die 6bulan....hehehe best sgt jaga baby tau...sayang sgt kat Izzat


Idlan Fahmi.. born 29April2003... buah hati kedua kaklong and kami, sgt cheeky Idlan ni masa kecik and kepohchi sket mase besar... perlu kan kesabaran deal ngan Idlan ni tp die sgt caring and sweet regardless of the kepohchi and all hehehe..i love u idlan


Muhammad Alham Nabil, born 15May2005, kakngah 1st baby... sgt comel and hensem hehehe, manja tau Nabil ni...kuat merajuk pon sama hehehe, papepon maklang sayang sgt kat Nabil..mase Nabil lahir ni..kaklong semua dah ke Saudi...so sumer tertumpu kat Nabil..manja la Nabil ni hehehe


Nur Alya Nabilah....born 26May2007....kakngah 2nd baby...princess of the family.....some said muke die mcm Sharifah Amani hehehe yeke, muke ayu2 tp garang u hehehehe...skang ni ckp pelat2 tp byk keletah hehehe suke usik org..love u Bella


Ihsan Fawzan...born 14September2007...kaklong's youngest baby.... ayayai ni yang paling byk keletah in the family...rindu sgt ngan gelagat ihsan ni tau.... die boleh wat org sentiasa gelak je ngan gelagat die...love u chan chan


Muhammad Alham Naufal...born 12June2009.... kakngah's youngest baby.... mule2 naufal ni muke die masam he...tp bile die senyum..awww cair hati maklang ni....skang ni mulut die dah bising...rajin borak2..oh i laf u Naufal

New addition to the Razali Bon's clan? coming soon InsyaAllah, probably end of June or early July...ibu pon dah tak sabar sgt ni.....Your 6 beautiful cousins pon mesti tak sabar nak jumpe baby ibu ni =)
p/s: anak buah belah hubby ramai sgt tak igt nama la semua hehehe..tp InsyaAllah raya thn ni MIL and FIL akan dpt 3 cucu baru =)

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…