Skip to main content

Short video on my baby cayang =)



Ni salah satu video baby..ada lg tp upload satu je ye hehehe...oh rasa mcm nak go for another 3D scan la..32 weeks still leh wat lg kan cos ade hr tu ada terbaca ada sampai week limit utk di scan tp lupe jumpe di mana... ibu nak tgk progress sayang lg la masa 32 weeks nanti hehehe (hubby sile approve...ngee)

Hubby agak jeles bile ramai yang kata baby mcm muke i..eleh die pon mengakui nye..takpe la org kata if baby boy ikut muke ibu die..nanti 'sejuk' aje...mintak2 lah ye...Amin... alah muka I ke, muka hubby ke..tetap anak kite berdua la yang... permata hati... rasa sayang membuak2 kat anak yang dlm peyut ni... dah kuar nanti camne la kan? dpt bayangkan perasaan Mama.. with her 5 children... mesti kasih sayang tu lg membuak2..yup tak boleh disangkal lg..oh i love u mak.. (rindu mama... lg sebulan baru balik dr Saudi tu huhuhu)

oh Mothercare sgt sale..tak tahan.. tp terpaksa menahan nafsu hahha sebab dah byk berbelanja bulan ini..tp tangan ni dpt jugak capai a box of 3 MAM feeding bottles hehe.. tunggu Mothercare sale June nanti.. oh oh found this at myheart blog... Pureen warehouse sale... bleh la tambah2 stok yang ada nanti hikhikhik...... yok shopping di sana hehehe


p/s: hmm kaki korang dah mule kembang ke tak eh... Jiha lom lg... bile start kembang tu eh? and mintak2 la stretch mark ni takmo kuar... 4 hari tak sapu sebab lupe...syok sgt hang out ngan hubby sampai lupe nak pakai bio oil ku itu hehe

Comments

  1. kaki tak bengkak lagi tp stretch mark semakin berleluasa..hihi

    ReplyDelete
  2. hehehe alhamdulillah..elly masih tak de lagi dua2 benda tu..hehe mintak dijauhkan la

    ReplyDelete
  3. waa i dah start muncul stretch marks tu..kt bhgn bwh2 tu..even pakai palmers cocoa butter tu..huu..sedih..


    hehe cutenya bby gerak2 tu.. i ptg ni..auww x sbr!

    ReplyDelete
  4. alahh jiha, video tak bleh main la pulak..
    kaki tak bengkak, elok la tu..
    kang bengkak buat leceh je. mcm dayu dulu start masa 6 bulan lebih lagi
    skrg ni lagi lah menjadi2
    bengkak tak mau surut2..kembang je..selipar pun tak muat lgsg

    ReplyDelete
  5. fashya: hihi takut

    elly: best nye..jiha pon blom lg tp ni baru 28weeks...week week akan dtg tatau la

    wizza: tanda ibu mengandung hehehe

    dayu: la nape takleh tgk lak...yeke...siannye..tp syok la dpt selipar baru hehe

    ReplyDelete
  6. jiha...cam ne nak upload video...elly tak leh wat la

    ReplyDelete
  7. elly: kat new post tu kan...normally kan ada icon yang nak upload gambar tu kan, sebelah die ada icon utk upload video....cepat la upload..tak sabar nak tgk ur baby girl =)

    ReplyDelete
  8. heheheh tak leh la jiha..kat elly ni new post tu tak de icon video pun..wawaw nanti nak try kat rumah

    ReplyDelete
  9. jiha..sya nk mtk tlg awk emailkn iklan warehouse sale pureen tu kt email sya blh x?sya xblh nk trace sgt tulisannya..klu awk blh tlg,emailkn kt aas241@yahoo.com. tq byk2..

    -ijafarisha-

    ReplyDelete
  10. ijafarisha: la sorry sgt2..tak perasan lah comment u ni... sorry ya

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…