Skip to main content

=(

  • Td siang Jiha melawat pakcik Jiha, Walid kat Hospital Selayang... sayu sgt tgk walid.. dia kat wad CCU... walid nampak lemah sgt, sian Alang, my aunty..dah beberapa malam die berkampung kat hospital selayang tunggu suami nya... sayu sgt bile tgk Alang nanges2 td huhu... Walid nye bp sgt rendah... lemah sgt =(
  • Jiha and parents sampai sana 1230 and balik dlm kol 330pm... dpt tgk Walid sekejap je.. sekali masuk 2 org je dibenarkan.. patient need to rest... dh ziarah walid, we all pon duduk2 dlm bilik menunggu keluarga.... pada Jiha, duduk kat hospital boleh mendatangkan kesedihan dan keinsafan... cerita2 ngan family lain yg ada di situ... ada seorang kakak ni.. agak muda.. maybe early 30s... suami die kene serangan jantung pertama... Ya Allah, berat mata memandang, berat lg bahu yang memikul... kes lain pulak, suami terjatuh dr tingkat 5 and dlm ICU, si isteri ni sgt muda, baru umur 21thn and ada baby 8bulan... Ya Allah
  • and lagi satu kes... ni yang paling Jiha sedih tp control je muka sedih takut si ibu ni bertambah2 sedih... she is 26 and masih dlm pantang... for the past 2weeks die dh berkampung kat situ... sebab... permata hati/ baby die kene jangkitan paru2 and the doc said 50/50 already... tp semangat baby tu kuat.. masih lg cuba melawan saket tu... ceritanye gini.... genap sebulan, die bawak baby die utk amek injection sebulan tu kan... die suspect anak die demam.. tp nurse kat KK tu kate tak demam...walhal die tak cek pon temperature baby tu dgn thermometer... just compare suhu bdn baby ngan suhu bdn die sendiri guna tangan aje.... and td jiha baru tau, baby not supposed to get any injections if demam... ye.. ni semua ketentuan Allah tp agak terkilan kan disebabkan kecuaian org lain... anak yang ditatang, dikendong 9 ke 10 bulan bertarung nyawa.... =(
p/s: semoga Allah SWT ringan kan dugaan mereka dan Ya Allah, jgn lah kau duga kami dgn dugaan yang tak mampu kami pikul...amin

Comments

  1. salam..jiha ade emel tak?..ne emel fit, fitiriahmohdnasir@gmail.com..ade mende nak tanye,hhehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…