Skip to main content

Esok check up lg!!

bukan gambar kami hehehe... merasa ala2 camni time gi klinik swasta and 3d scan kat vission college tu aje...


Kejap2 je dah check up kan....

Excited sebenarnye tiap kali nak check up..tp esok kene minum air gula lg... doc suh repeat sebab die tak puas hati dgn previous result... alolo.... tak shedap

hopefully Hb menaik la ye... kalau tak kang merah lg column Hb tu... takmo

teringin nak gi check up dgn ditemani hubby...syok je tgk preggy mommies lain hubby teman gi check up... alahai nak buat camne kan... dah dok jauh2..pasrah le kene berdikari... nasib baik la ada baby dlm perut ni... terhibur la sket bile die aktif tendang flying kick, front kick, side kick sumer mase tgh tunggu turn kat klinik tu hehehehe... and time menunggu lama ni la.. berkesempatan baca byk page sket buku ' What to Expect....' tu.....

hehehe lg satu kan..jiha tak aware pon dgn berat baby... ada skali tu je tanye doc... masa tu Jiha nak masuk 29weeks... mase tu tanye doc..die kate berat baby 1.1kg.... ni nak masuk 35 weeks ni, agak2 nye brape lah eh berat baby.. tp rasanye KK dah tak scan kot ni... so kene gi klinik swasta la utk scan n cek berat and condition baby kat dlm tu =)

p/s: bosan dah dgn baju2 skang ni.. ada few aje baju pregnant.. asek2 ulang yang sama... awal2 dulu leh la pakai baju sebelum pregnant sebab baju mang jenis strecthing2 gitu... tp skang sudah agak ketat di tet tet hehehe...nak gi kenduri kawen ni pon dah tatau nak pakai baju ape... busan pakai baju ke kenduri kawen = baju ke opis.... alolo

Comments

  1. samer lah kiter check up esok...moga apa yg jiha harapkan menjadi kenyataan k...

    mau beli baju baru ker????

    ReplyDelete
  2. kan best kalau hubby ada time check up esok

    ReplyDelete
  3. hihihi elly rabu depan p lagi..dulu mula2 suka p check up..skang ni dah boring..wat benda yg sama je..hehehe ala jiha..hubby teman pun sama je..yg beza sbb ada teman berbual masa menunggu tu....tak pe..baby ada teman kan...

    elly baju peknen alhamdulilla la..mgkn sbb dah kali ke dua peknen kot..baju dulu mmg dah banyak..pastu kali ni peknen beli lagi..pas ni nak kene lipat pulak..kalau peknen lagi..dah tak yah beli dah..

    gud luck eh esok check up..minum air gula jgn ngelat tau...hihi

    ReplyDelete
  4. sama la u..i pun tgh dilema ngan baju ni..minggu depan nak g kenduri ganu..langsung xde baju lagi..adoi..baju kurung semua macam dah x best aje..huhuhu...

    ReplyDelete
  5. ala.. mira neh yg hubby dok skali serumah bagai neh.. ssh gak nak temankan g check up.. p sendiri jek.. cuma skg neh bile da 8 bln neh br la hubby temankan.. tu pon sbb aritu jadik kes smpi admit ward.. hihihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…