Skip to main content

My 27th Birthday...... =(....=))

1st of all... thank u for all the birthday wishes... =)... Alhamdulillah dah 27 tahun dah...

Nak cerita sket pasal birthday... hehehe frankly speaking.. bday kali ni nape tah Jiha sgt emo pastu ditambah pulak dengan kondisi badan yang tak berapa sihat.. dgn batuknye lagi kan... salah satu sebab... abah Jiha lupe nak wish.... dah petang sket, Jiha ckp kat mama, 'abah tak wish pon birthday kaklang'.. mama terus gitau abah, baru abah wish

pastu kan plan nak gi Mom and Baby Expo kan hari sabtu tu... and i was expecting hubby utk bawak i jalan2 celebrate la lepas tu kan ( die tak gitau plan die ape..konon nak suprise)... tp lain jd nye... tibe2 satu hari tu penuh dgn family affairs yang sgt2 tak dpt dielakkan... nampak hubby cemas.. sebab tak dpt nak celebrate on the 8th May tu.... cuma mlm aje kami sempat keluar berdua kejap... gi makan... tp kene cepat2 balik cos ada tetamu kat umah.... there goes my birthday =(


on the 9th May... hubby booked Iron Man 2 for us... pukul 3.45pm KLCC... I was like...aik sempat ke... sebab lunch tu.. ada family gathering nak sambut Mother's Day and birthday my mum..and after that nak kene anta FIL to Bukit Jalil naik bus balik Johor... turn out sempat jugak... sampai kat TGV tu tepat2 pukul 345pm hehehehe..... best la Iron Man... lepas movie.. jeng jeng jeng.. suprise... hubby bg hadiah... telephone berbunyi kring kring kring hehehehe.... suke sgt plus handphone yang pakai ni mang sgt dah nazaknye hehehhe... i plan nak beli after bersalin nanti...tp cik abang dah belikan lak... hehehe suke... pastu i get to choose sendiri telepon ape... oh bab ni paling ku tak suke.. sebab kene pilih sendri... serba salah nak pilih... mang terpisat2 la kat kedai Nokia tu nak pilih yang mana satu... kan senang kalau die terus aje belikan ... ni suruh pilih2 lak..... ayoyo malu sungguh i dgn salesgirl tu.... byk kali tanye hubby...' betol ke ni? takpe ke?'... alahai malunye..... then hubby kate ' takpe, for my birthday girl and hadiah sempena penat mengandung'..... ha kan dah termenanges sket kat situ... malu ngan salesgirl tu... alolo cewek nye aku... terharu... mule2 dah la terharu tgk hubby yang cemas sebab tak dpt celebrate semalam on my birthday... pastu terharu pasal kata2 dia yang ni lak..rasa mcm nak pelok kuat2 kat situ heheh... oh i love u abang!!!!!!!!!!!

p/s: konon after KLCC nak ke MidValley for stem cell tu kan... tp mang sgt tak larat.. later this week la buat appoinment ngan rep Stem Life tu.... and today saya MC... sgt2 tak larat dgn batuk ni.... batuk berkahak berdarah... tekak luka sket... hubby pon amek EL hr ni jaga bini die ni.. turn out die lak yang mengjangkit.. ni dah on his way back to penang...sian dlm bus sejuk gile huhuhu

Comments

  1. blog walking..
    bestnya dpt handset br..
    suami muke mcm fazren(dafi) Spa Q..

    ReplyDelete
  2. anon: thanks?? dafi Spa Q? suami Jiha ke... hehehe tang mana kah?

    ReplyDelete
  3. happy belated birthday jiha...bestnyer dapat surprise birthday present...syok kan?papepun take care dear...bagi tekak tu baik dulu yer...sian batuk sampai darah2 kan...

    ReplyDelete
  4. best dpt adiah enpon.... beauty punye adiah besday xdapat nak siap gara2 hubby kene tpu ngan member dier.... so have to wait another month till siap...=(

    btw happy birthday to u sis... semoga dilindungi, dirahmati Allah hendaknya... dimurahkan rezeki dan kesihatan... take care...;-)

    ReplyDelete
  5. hi jiha :)

    saje2 blogwalking bce experience pregnant mommies yg lain, terjumpe lak blog u..

    alih2 bday same rupenye...8 may kan? hehe

    nway mtk izin link blog u in mine eh..

    take care..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…