Skip to main content

Agak sedih...

Hubby dah balik Penang... dh on the way dah ni... semoga Allah lindungi suami ku...

hehehe adoi.... ada scene meleleh2 air mata pg td hehhehee... oh cendawan gala meme @ kememe la ibu ni... tp i redha aje... Allah dah atur kan segala2nya utk kami =)

oh ya... saket yang dtg mcm biskut chipsmore... kadang mcm ouch saket nye... kekadang mcm terlebih energy leh ngemas2 tak geti dok diam hehehehe

sgt seronok tgk kawan2 blog yang dah selamat melahirkan their precious baby... Alhamdulillah... can't wait for mine... oh ibu dah terkinja2 tak sabar hehehe

p/s: oh pg td dah call KK Au2 utk 40weeks routine check up Khamis ni.... owww sampai ke minggu ke 40 pon saya masih gigih gi check up lg... hehehe baby nak kuar on ur due date 26th ni jugak eh heehehe

Comments

  1. 26th??? owwwwhhh... anna genap 4 bulan kaweeenn on dat day... masih menunggu kabar gembira.. sob3...

    moga selamat ye sis...! Ameen..jgn sedey2.. nnti baby nangeeess jugakk...

    ReplyDelete
  2. fuyoo...gempak lar jiha....lom bersalin lagik...syok ar baby duduk kat dalam tuh....smoga mggu ni jiha bersalin...InsyaAllah.

    ReplyDelete
  3. sabar yer..baby tunggu ayah jugak kot weekend ni..=)

    ReplyDelete
  4. Kalau lahir malam jumaat pon ok jugak... berkattt!!

    ReplyDelete
  5. anna: hehe haah 26th..thanks anna

    yatie: hehehe lom lom.. sedap dok dlm tu kot

    deena: hikhik best n syukur sgt kalau ayahnye ada

    ilot: berkat selamat...amin

    ReplyDelete
  6. dear, banyak sabar k..ade hikmahnNya tuh..kt yang xtau kan...

    ReplyDelete
  7. ntah2...baby jiha nak keluar 25 hb..time gaji..macam anak mun..mirza...sakit lama..tau2 25hb br keluar tau...hehhehee

    ReplyDelete
  8. mun: hehehe 25hb eh... best gak tu time gaji hehe

    ReplyDelete
  9. i rasa baby nak tunggu ayah dia balik sini la..hehehe..i tetap doakan yang terbaik!! x sabar gak mama amy nak peluk2 baby tu!

    ReplyDelete
  10. amy: heheheh sabar2..sikit hari lg

    ReplyDelete
  11. no no no.. jgn sedey2.. takmo sedey.. bby mesti sedey klu ibu dia sedey..

    bby kuarla 29 jun. sama birthday ngan auntie.. haha.. lagi lambat dr due date. lagi sedih kak jiha nanti. bby kuar cecepat jd baby yang sihat ye..

    p/s nak baby.. doakan sue ye kak jiha..

    ReplyDelete
  12. suraya: thanks....InsyaAllah lepas ni turn su lak =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…