Skip to main content

=)

Semalam gi check up seronok pulak hehee... ye ye turun 2kg tp tak kene marah... nurse suh makan byk2 bg cukup tenaga ibu n baby... yang seronok check up semalam cos berborak dgn nurse tentang sakit2 contraction, tanda2 die.. berlainan to each mums... ada yang tangkap kat pinggang belakang, ada yang rasa saket kat perut depan... hehehe kesimpulan nye byk la tips semalam dpt.. excited sgt berborak ngan nurse semalam... and die pesan, bile bukaan dah besar nanti, jgn teran selagi tak di suruh teran oleh nurse... sebab? kepala baby boleh benjol kat hujung tu sebab belum btol2 tibe masanye utk keluar.. kepala baby leh tersangkut kat tulang punggung... aiyok aiyok..takpelah cuba cuba... byk baca pengalaman bloggers dah tak tahan saket sgt, rasa nak teran aje... ish ish camne lah nanti kan... mintak2 semuanye dipermudahkanNya

Mlm td Jiha mimpi.. hehehe mimpi baby dh kuar... baby poo poo then Jiha wash kan... pastu breastfeed.. oh best nye perasaan tu.. walaupon dlm mimpi.. then sms hubby pg td.. oh die pon bermimpi benda yang sama... hehehe agaknye we both dah tak sabar sgt nak jumpe baby kot hehehe

p/s: to all mommy to be yang dah dekat2 nak bersalin ni.. wish u all the best dan semoga Allah SWT permudahkan segala urusan... amin

Comments

  1. insyaAllah...dipermudahkan semua nyer....

    ReplyDelete
  2. jiha, mcm tak lama lg jek jiha nak bersalin. saye doakan semuanye dipermudahkan utk jiha & baby. aminn.. :)

    ReplyDelete
  3. yer..moga jiha nanti akan dipermudahkan..

    ReplyDelete
  4. da xlame kan jiha..
    im 32 weeks pon rase tak selesa..cam baby
    sempit je kat dlm.huhu

    jiha baby boy ke girl?

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…