Skip to main content

False Alarm???


Jiha rasa Jiha dah kat stage tanda awal kelahiran.... sgt kerap buang air kencing dan selalu rasa pangkal rahim tertarik... rasa berat je di bawah tu.....

oh.. kalau nak elak dr terkena False alarm, kene byk minum air... good info =)

p/s: hari ni mood membaca dtg... leh baca on my lab project sket2 sebelum cuti panjang nanti + baca on preparation nak bersalin hehehe

Comments

  1. salam..
    Jiha, awk pya due date sama ngn saya la..n apa2 je yg awak rs..sy pn alami jugak... faz

    ReplyDelete
  2. good luck jiha.semoga dilancarkan segala urusan.AMIN!!!!

    ReplyDelete
  3. faz: yeke hehe... berdebar je kan... ayayai

    ainul: amin amin thanks ainul =)

    ReplyDelete
  4. take care JIha...:) tak sabarnye nk tgk baby dia..

    ReplyDelete
  5. gud luck jiha! cepat2 update fb tau kalo dh deliver :)

    ReplyDelete
  6. u yang tunggu masa, i pulak excited..x sabar nak tengok ur baby..mesti cute macam mummy nyer jugak..

    ReplyDelete
  7. honey: thanks... hehehe tak sabar kan.. =)

    min: hehehe ok ok akan cepat2 update

    deena: semua baby pon cute =)...

    ReplyDelete
  8. yuplah, sy pon alami perkara yg sama skrg ne. asik nak buang air kecik je asal bangun. haih...

    ReplyDelete
  9. ayayayayaaaaiii.. dah x lame tuuu.. doa byk2 ye sis!!! moga selamat sumenyeeee... dipermudahkann segalanya wat jiha... Ameen..

    jgn lupe update yeeee....

    ReplyDelete
  10. tu la..sonok baca blog jiha sbb saya xde blog..tp apa yg jiha rs bnyak yang terjadi kat sy jugak..so xdela rs cam sorg2 je yg alami..kirenye ada kawan yg turut rs apa yg sy alami..huhu sgt berdebar jiha..even rs nk berry pon..da was2...takut itu sakit sbb contraction..:) -faz

    ReplyDelete
  11. eiza: nak dekat dah la tu kan hehehe

    anna: thanks .. hehehe kalau larat nanti Jiha update =)

    faz: jiha pon tiap kali nak poo poo suspen semacam.. igt kan mcm contraction hehhe

    nads: thanks nad =)

    ReplyDelete
  12. salam petang jiha.....dah petang br sempat gi blog awk :P

    ReplyDelete
  13. thanx jiha share link tu...
    jiha start cuti bile?

    ReplyDelete
  14. jiha love!! sebelum ape2 let me say good luck to u dulu and hope semuanya selamat for the delivery.. hehe.. takut kang tau2 dah beranak dah..

    u be strong okay? baby mesti comel mcm mommy!!

    ReplyDelete
  15. yatie: hehehe busy eh

    jehan: nak cuti nak cuti huhuhu

    huda: hehehehe mlm je mcm agak cuak kalau saket nak bersalin tu dtg walaupon mengharap baby kuar... tunggu weekend baby!!!! hehehe

    ReplyDelete
  16. Jiha : Nasib baik ada housemate.. Akak rasa kalau akak nak bersalin kena drive sendiri pegi hospital. Boleh mcm tu?

    ReplyDelete
  17. ilot: biar btol.. nak dekat2 nanti paksa Mohd Rafi tglkan bengkel die tu hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…