Skip to main content

Tak sabar nak beraya dgn Aqeef =)

my lil hero sedap tido dlm car seat =)

Hari ni mood raya datang.... sebab dah mula packing bags utk balik raya nanti... hehehe cepat kan... takpe lah excited...

td gi carrefour and jusco shopping brg raya sket, and lagi sekali tinggalkan Aqeef =(, rindu ibu... tp kalau Aqeef ikut gi carrefour mesti die penat, ramai org ya amat... shopping hanya 2 jam aje... nak cepat2 balik jumpe Aqeef

bought kasut raya utk Aqeef, tp mcm besar sket..hehehe tp boleh pakai tu... ayayai... yang jd excited packing baju sumer sebab nye td beli lugggage utk baju Aqeef, tu yang semangat sgt packing.... hehehe tak sabar nak melaram kan anak ibu nanti... pasal shopping2 ni kan, mang akan meluru ke baby's dept dulu... brg ibu last2 baru beli kan.... rasanya sumer brg dah lengkap, Alhamdulillah

oh we went to hubby's hometown last weekend... syok sgt... oh nasib Aqeef ok masa travel tu... stop kejap kat rnr Ayer Keroh utk susukan Aqeef and tukar diaper.. anak ibu poo poo hehehe, pandai die poo poo time berenti kat rnr ehehehe... cuma on the way back to kl, die mcm resah sekejap.. penat kot.. Jiha selitkan tangan bawah bdn die kat car seat tu baru lah die tenang.. die nak ibu pegang sket baru die tenang hehehe, hopefully next week Aqeef ok masa travel...

p/s: i love Aqeef Danial and ayah Aqeef so much =)

Comments

  1. jiha..elly pun berenti kat rnr ayer keroh last week..mesti jumpa tapi tak kenal...ye yekkk je elly ni kan..hihihi

    ReplyDelete
  2. pn jiha..byk nya berjalan..da abih pantang ke blum ni?? - faridah,tipd

    ReplyDelete
  3. jiha, beli carseat tu katne n jenama ape?..fit tgk sweet cherry punye xde yg btol2 baring..huhu

    ReplyDelete
  4. elly: hehehe jiha sampai situ dlm kol 1 rasenye, tp susukan Aqeef n change diaper dlm kete je.. tak turun pon

    faridah: hehehe masa balik kg tu hari ke 45 =)

    fit: tu akak jiha nye... die bg pinjam... tu brand sweet cherry la tu.. utk newborn nye..

    ReplyDelete
  5. fit: model die nama Ventura Infant Carrier

    ReplyDelete
  6. bestnyer thn ni dpt beraya dgn baby :)

    ReplyDelete
  7. ntah2 selisih kereta sbb guwe pon balik linggiu gak last week hihi. pengeli bape kali dok lalu sbb nk g bazar kt bdr tenggara hihi

    ReplyDelete
  8. ainul: hehehe alhamdulillah

    deena: tu la.. lama lak tu

    sharena: hehehe yeke... tahun ni i tak sempat nak gi bazar kat bdr tenggara tu sebab dah ada Aqeef hehe

    ReplyDelete
  9. jiha>aqeef pakai puting ape eh?kuat susu x dia?
    -evyn4ever-

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…