Skip to main content

Check up 5bulan ;)

Semalam Aqeef Danial genap 5 bln 7 hari.... according to entry yg dulu, sepatut semalam adalah check up utk 4bulan kan...tp after ibu Aqeef ni call and complaint and siap tulis nota pesanan.... so semalam they all buat check up 5bulan with jab tu.... so in Aqeef nye record....tiada check up utk 4 bulan... apara...rupenye my mum said...nurse yg set appointment tu mang weng sket... nurse semalam tgk initial nurse from last check up... 'oh patut la'.... nampak sgt kn.... and Jiha penah ada issue gak ngan nurse weng tu... masa hujung2 pregnancy dh start cuti kan... so i nak transfer la dr KK Salak to KK Au tu...die leh ckp 'suka2 aje nak dtg'.... hah! mang sentap la aku kan... padahal dah call ni kata nak transfer n nurse yg angkat tu kata dtg aje... mulut tu tak boleh nak jaga kan... aku dah la tgh sarat ni, die pon tgh sarat sama masa tu nurse tu.... mang kene sembur balik lah nurse tu...pastu baru terkial2 nak mintak maaf... tak sensitive langsung la.... so kesimpulannya KK Au tu ok aje....nurse tu yg tak ok hehehehe

So semalam Aqeef Danial at 5mths and 7days... sudah seberat 7.3kg and panjang 64cm....

  • sekarang ni pulak dah pandai tido meniarap (tp ni kalau kes terlalu penat main lah)...kebiasaan akan ngiring and terlentang aje....
  • dh pndi selak baju ibu nk susu
  • dh pndi tarik spec n gelang ibu....heppp Aqeef!!!
  • dh pndi tarik pinggan ibu gak... tunggu ye nak...lg 3 minggu aje yang
  • gelak kalau terkentut...ni klaka haha
  • dh pndi lentok sedih kt bahu ibu bile waiving goodbye to ayah nk blk Penang...huhu sedih...selalu die buat muka blurr...skang dh pndi sedih2 huhhuhu (nangesssss)
oh dah la setakat ni aje...idea dh ilang..mau buat keje pulak

Comments

  1. i can imagine how aqeef gelak kalau terkentut haha
    haritu amir masa dalam kereta, jalan tak rata so kereta bergegar.. takut die terkejut, sekali die ketawa terkekek-kekek ;p it happened one more time, and ketawa lagi (senang hati mak tgk anak happy kan)

    ReplyDelete
  2. oh my..kejap je kan dah 5 bulan..x lama lagi aqeef dah boleh start makan solid foods..

    ReplyDelete
  3. kuikuuikui...kelakar la aqeef nih...leh tergelak kalo terkentut lak ye...

    ReplyDelete
  4. Hi Mommy,
    Let's win cute slogan tees for your kids in conjunction with our blog launch!
    mykedaibaby.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. baha: hehehe comel kan

    deena: tu lah...sian tgk die... tgk org makan beria2

    ina: ehehehe...sendri terkentut gelak...dgr org kentut pon gelak

    k-baby: ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…