Skip to main content

Kenapa ko Jiha =|

I get stressed easily, lately

blog bersawang, aduhai.... byk nak cerita tp sampai dah tatau nak tulis apa... muka mang tak nampak stress tp dlm kepala ni haywire abes huhuhu..tatau nak elaborate...so i just put them in points lah (mcm lah ada org heran kenapa aku stress hahaha)

  • last two weeks, i get to know about one little princess... baby istimewa... terlalu sedih smpi aku stress...she has jantung berlubang and cleft lips... sgt berdoa yang baby kecil tu akan cepat sihat... Aqeef yang sakit sket pon, ibu dia mcm dah kene timpa batu, cuba bayangkan mama baby girl tu camne ;(
  • shocking news.. a dear friend masuk ICU after went for operation, she was in coma for a week.. and she has a 10 month old baby girl ;(...but Alhamdulillah dia dah sedar and she is getting better
  • lately ni kan hujan lebat di Kuala Lumpur...syukur rahmat Allah....tapi dlm seminggu ni jugak...rumah or lebih tepat bilik saya banjir cos atap bocor...huhu sedihnye... dah la bilik tu byk barang...barang Aqeef lagi huhu...banjir tu kat dressing area and yes almari bilik penanten ku jd mangsa banjir...ada la dekat parat buku lali, so kaki almari tu tenggelam huhuhu sedih ;(
  • am loving what i've been doing for the past 2 months now... nak buat full time?? so i have lot and lot of time with Aqeef?? ni sgt conflict adoyai...mungkin belum masanye
  • ada masa saya kuat..tapi ada masa saya nak suami saya on Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday.....so bile masa tu dtg...i become very fragile...sob sob sob
  • bile saya nak beli rumah ni? when we can settle down...and where...Penang kah? a big NO from me hehehe... KL? big GRIN ;)....JB? big big big no comment hehehe
  • and the most feared thing yang buat saya stress...... what kind of ibu i'll turn into after 1year...2 years......10 years..... garang kah? annoying kah?? huhu... hopefully, my kids will be so happy when i am around ... i dont want them to feel down by my words or actions.. it would be nice if dpt borak2 solving any problems yang bakal kami hadapi kelak
saya berfikir terlalu sgt kah..... kdg2 terasa nak tekan butang RESET utk segala masalah yang ada dalam kepala ni ... biar tgl yang happy2 aje...boleh tak hehehe

sudehhhhh lah.... dah mengantuk..zzzzz

p/s: dah ku agak mang Pak Nil yang jd Host AF9...dgr Mr Host kat riuh pg era pg td.... gaya cakap mang sebijik Pak Nil ......( haha p/s takde kene mengena ngan entry)

Comments

  1. sabar puan jiha..
    semoga Allah mempermudahkan segalanya, insyaAllah..

    ReplyDelete
  2. sabar puan jiha..
    semoga Allah mempermudahkan segalanya, insyaAllah...

    ReplyDelete
  3. tamo stres2...jom NO STRESS sesama :)

    ReplyDelete
  4. jauh betul pikir tu jiha..hehhe...tapi bagus jugak planning for future..wondering jugak what type of mummy i'll become after 10years..hihi

    ReplyDelete
  5. hehe..jauh sgt jiha pikir. pegi tido, bgn kasi lupa semua benda tu =)

    ReplyDelete
  6. tenang...tenang jiha....moga ada solution nnt..
    moga ALLAH permudahkan urusan jiha...amin

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…