Skip to main content

Berjalan2 di Port Dickson ;)

Kebetulan ada job kat Port Dickson, so we decided utk 'bercuti' ke sana... ;)
bawak Aqeef mandi pool..nak bawak mandi laut?? tak kot..laut PD tu dah tercemar..anak ku tu pulak dah la eczema..so mandi pool je la.... hehe comel sgt...penat mandi, amek terus tido dekat 2jam hehe penat anak ibu

layan gambar aje lah ye hehehe


swimming wif Aqeef...die sgt sokaaaa

after check out..pusing2 nak cari makan, sekali nampak satu tmpt ni crowded gile...mesti sedap

oh man... simple kan...tp sedap gile...nasi kukus ayam bakar.... dah makan situ, siap beli ayam bakar extra...... shedappppp

ramai gile org..siap ada yg tunggu2 meja... oh tp tmpt tak berapa condusive, panas...ngamuk Aqeef panas

sila singgah tpt ni kalau ke Port Dickson.... depan PD Marina..... terbayang2 kesedapan hehehe


p/s: thanks to Sara Salehuddin for your warmth hospitality .... sedap lauk berkat kenduri Aqiqah Syifa ;)

Comments

  1. same. kite pon baru bulan lepas pegi PD, makan nasik kat kedai cowboy tu. tapi reen rase x sedap sangatlah. tekak reen kot. hee

    ReplyDelete
  2. cowboy ni kat mana?
    insya allah bulan 5 kang nak ke PD gak
    mana ini tempat?
    malam bukak kah?

    ReplyDelete
  3. yeke reen...hehehe agaknye kami lapar sgt kot...tp teruja sebab ramai sgt org

    ReplyDelete
  4. laaa..same tmpt kite g brjln ek..tapi xsinggah mkn..igat lepas mandi laut nk singgah..sekali sekecik tu mgamuk nk tido..tido dia tepi laut tu..so mkn kt situ je..

    ReplyDelete
  5. kenapa byk kali dah sampai PD tak pernah perasan gerai ni. hah takpa nnt nak pergi lagi sekali. hehe

    ReplyDelete
  6. rasanye tmpt ni baru gak kot... baru bukak... menghala ke telok kemang kalau tak silap...dpn PD Marina apt...

    dayu: malam tak pasti..tp tu ada no phone..kalau2 nak gi nanti call la

    semalam borak2 ngan hubby, kalau nak buat bbq kt PD, tempah aje org ni...sedap pon sedap heheh

    ReplyDelete
  7. wah mun baru jek plan nak pegi bercuti di pd...jiha bermalam kat sana ke??kat hotel mana???share lah sikit...

    ReplyDelete
  8. harus coba ni bila ke PD.. neway salam kenal jiha..

    ReplyDelete
  9. mun: hotel budget je cos smpi PD pukul 11mlm hr sabtu.... just fr the sake mau tido aje cos esok pg nak gi pasang buai... Cozzi Hotel... dkt pantai Teluk Kemang tu...hehehe kelakar, bilik die phone pon takda, fridge apatah lg... plan asal nak ke thistle tp tu lah sayang sgt sebab kol 11 mlm baru nak check in kan ;)

    julee: coba coba sedap ;)...salam kenal juga

    ReplyDelete
  10. jiha..dina pun baru pergi PD few weeks ago..pergi jugak cowboy place tu..cool giler kan..=)

    ReplyDelete
  11. hi auntie jiha, nama saya najihah. yg tolong tulis ni ibu saya. nak jemput auntie ke blog ibu saya http://duniakuelken.blogspot.com..tq!

    ReplyDelete
  12. bestkan dpt bercuti sama kuarga.. =)
    aritu pi pd duk kat corus..
    la ni plan nk gi lg, nk try duk tiara..
    stail best je tgk sbb pool die beso tu, de menan lg..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…