Skip to main content

Teaser: Aqeef Danial 1st Birthday Bash


Thanks kepada kawan2 yang sudi datang ke Majlis Hari Jadi Aqeef Danial yang pertama.... maaf jika ada terkurang sana sini ye ;)

p/s: tak sabar nak dpt gambar dr cik photographer ;)

Comments

  1. Sant bestttt ler riituh..huhuhu :) mknn sume sedap :)

    ReplyDelete
  2. 1st time kite jumpe hr tu kan....nak sebut dah Khaleelah Shamsuddin kan...tp takut tersalah hehehe

    ReplyDelete
  3. achik adore giler ngan kek awak aqeef

    ReplyDelete
  4. kite pon enjoy sgt party aqeef hari nie. good job Jiha =)

    ReplyDelete
  5. dayu: hehehe..geram tgk cha excited ngan bubbles..muke die nyengih2 aje

    ena: tp kite tak sempat nak buat cupcakes n cookies utk aqeef huhuhu

    ReplyDelete
  6. Maaf Jiha , tak dpt nk menghadirkan diri.. ada urusan keluarga belah mertua.. anyeay hepi belated bufday aqeef..:)

    ReplyDelete
  7. acik tak dpt dtg ler Aqeef, acik budak sekolah. huhu~ nnt acik bagi hadiah bila kita jumpa k. dah ramai ni acik hutang hadiah ni. bila entah nak bagi ni.

    ReplyDelete
  8. huhuhu...datang semua org dah balik...
    sorry Jiha bawak hadiah tak sampul pon. Punya la tak sempat..

    ReplyDelete
  9. great party, great food, great goodies! two thumbs up :)

    ReplyDelete
  10. sorry to aqeef n jiha..something came up and we couldn't make it..frust..sob..sob..and actually dah bake some cuppies for aqeef...last2 we all yg makan..=(

    ReplyDelete
  11. Ruginya tak leh pegi besday aqeef hari tu. Anak kimmy yg sulung tu balik sukan sekolah terus kelepet takmau keluar..tido sampai maghrib..huhu.. :(

    tggu nak tgk gambar aqeef..upload banyak2 tau Jiha ;)

    ReplyDelete
  12. happy bday aqeef..sory didnt make it to the party.cant wait 2 c the pix

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…