Skip to main content

Mengandung??????????

gambar ihsan google


Seronoknye tgk sana sini org dah mengandung anak ke 2.....nak nak nak hehehehe.... hubby pon mcm dah ok aje nampaknye....weeeee

sgt suspen lah....dah hari ke 43 dah ni....tp no signs of period lagi ni....dah test dah on the 39th day but -ve.............. masa mengandungkan Aqeef dulu pon day 47 baru ada nampak line tp tu pon agak samar....seminggu kemudian baru lah clear line tu.....

ke saya stress sebab hal nak pindah randah ni kot eh...... faktor jugak tu kan...hmmm we will see.....kalau ada, rezeki....kalau takde, kita cuba lagi....

p/s: takpe ke masuk keje tempat baru tp terus pregnant...agagagaga

UPDATED: hehe saya confirm tak mengandung...maybe delay due to huru hara nak pindah randah ni hehehe....

Comments

  1. mana tau dah rezeki kan hihi. boleh saing dgn baby aii dlm perut lahir tahun ni ^^

    ReplyDelete
  2. okeh hari ke48 nnt cek lg yer..gud luck..congrates in advance :)

    ReplyDelete
  3. Bestnye dgr org excited nk ngandung..yani xde perasaan tu lg kot huhu

    ReplyDelete
  4. Tak pe je kalau pregnant pun Jiha. Take care :)

    ReplyDelete
  5. Wahhh, kalau betul.. nk wish tahniah dulu eyh...:)

    ReplyDelete
  6. sori kak..terkuar dari tajuk..ari tue akak cr umah sewa kat area nilai and bandar baru salak tinggi kan..skang sy lak yg ngah cr umah..akak tau x kat maner2 ade rumah sewa..dah penat dah mcari nie..

    ReplyDelete
  7. klu ade sis tlg email kat nurainx99@gmail.com..tq sis..

    ReplyDelete
  8. that happend to me Jiha.
    masa trainning kt Amex dapat tahu after 8 year mengandung huhuhu
    but sebab even before my TL tahu I was already confirm by 3 months (sedangkan 6 months sepatutnya) and sebab good track record depa put a blind eye to it

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…