Skip to main content

Ibu nak pergi Hospital

Since 20hb tu dah mula MC and early maternity leave....so hari2 di rumah dengan Aqeef Danial..... Dia semakin manja dengan ibu.... die macam appreciate sgt ibu ada kat rumah hari2... asek la nak berkepit aje dengan ibu....semua nak ibu...sampai merajuk nenek die sebab Aqeef asek nak dgn ibu aje lahai...

Sikit2 nak group hug, sikit2 nak kiss ibu kat cheek, chin, nose, eyes and forehead hehehehe.... dan lagi sebab hari2 dgn die.. dah mcm2 perkataan keluar dari mulut die hehehehe

'ibu, please, please please, Pretty please'

'can or not'

'much better now' (nyanyi lagu doc mcstuffin)

'let me try'

'ibu, gosok apa?' (this morning when he saw me in gosok room)

'ape lagi yang Libresse beri' (hahahaha ini kelakar, tgk iklan Libresse adibah noor mesti die ikut ayat ini)

dan macam2 lagi....hahaha kepoh ibu kan....anak org lain dah macam2 dah cakap... Aqeef kan agak lambat cakap....tp i never force ke ape sebab maybe boy nye progress lambat sket kot kan, plus ibu have been busy with work tak sempat nak melayan die cakap sgt... bile hari2 ngadap die ni...rasa amazing sgt lah dah byk perkataan keluar dari mulut die tu heheheh....Syukran

Oh pasal tajuk di atas .... td dok borak la ngan Aqeef... sebab esok kan dah kene serah diri di hospital utk di induce

Ibu: Aqeef, esok Aqeef dok ngan atuk nenek tau...ibu nak pergi hospital
Aqeef : hos...pi..tal?? (dengan suara penuh tanda tanya die tu hehehe)
Ibu: yelah... Aqeef nak jumpe adik tak...adik nak kene keluar dah ni..tak boleh stay dalam tummy dah
Aqeef: adik...baby..(sambil kiss tummy ibu hehehehe)
Ibu: Ayah teman ibu tau...so Aqeef tgl ngan atuk nenek ye...behave tau...

pastu tgk die dah tertidur sambil ibu bebel2 tu hahahaha

risau jugak sebenarnye kan sebab die manjang nak ibu aje....semalam and pagi ni pon atuk die mandikan die...tu pon bercinta lahai nak ajak mandi...nak ibu aje...

takleh la bayangkan masa pantang nanti nak ngan ibu aje...ibu dah la terkepit2 aje nanti...mana nak layan die..nak layan baby...hope semuanya dipermudahkan lah...Ameen

 abg long yang telah meng'hijack' carrier adik

 ni hijack blanket ibu pulak.... with his toboi and bear hehehe

seronoknye spending time with anak

Comments

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…