Skip to main content

Baby 2016 pulak???



Salam Jumaat semua,

Tajuk hehehehe... Sekarang ni umur 30 dah, 2016 umur 33 tahun. Plan nak stop bersalin umur 35 tahun...
So maybe kalau nak ke 4 (wahhh) masa umur 35 tahun lah kot.

Ataupun 2016 tu dapat kembar terus, terus tutup kilang hehehe.

Hehehhe rindunye preggy, oh tapi to be frank anak 2 ni, agak penat lah hehehehe, so tu yang nak gap tu... 

Auni Nadra????

Oh my...die lagi lasak dari Aqeef masa baby dulu, panjat sana sini, and at her 7months dia sudah berdiri lepas tangan, abang Aqeef dulu 9 bulan baru lepas tangan. Semalam pulak kerjanya asek nak tateh tateh je...bile ibu baring dia jerit nanges..bila ibu duduk, die panjat ibu and pegang tangan kita nak tateh2.... Ala takleh bayangkan kalau dah jalan...sebab die halus, nampak macam baby berjalan. Pastu dia ni bile orang epp sikit, die buat muka saja je tau....pastu buat juga benda yang dia nak buat tu tau....eeee geram, gigit pipi tu kang

Aqeef Danial????

ATTENTION SEEKER... oh huhuhu sometimes ibu rajin la melayan dia kan...tapi ibu banyak kerja...time ibu tengah nak buat kerja, nak reply wassap orang, time tu la nak bergayut kat tangan ibu sampai tab tu terjatuh2...ape lagi, selalu lah Bertukar!!!! menjadi Hulk aje aku ni haaaaahh. Dengan Auni Nadra, die ok...die sayang adik dia...kesian dia, adik selalu cakar2 die...menjerit2 panggil ibu....tapi biasalah si Aqeef ni kan, kanak2 riang, kadang tengah main tu ada jugak la terlanggar adik sikit2... lepas ni balik Penang adik kene duduk dalam Playyard

Pasal nak conceive kan, since dah sepasang ni, so dah tak kisah la if next baby dapat boy or girl hehehe...tapi kalau kembar, prefer girl....wahhhhhh

Ni semalam member share chinese chart ni....hahaha saja2 je suka2 ni...kebetulan kena lak ngan anak2 ku...tapi ada gak yg tak betul...tak payah percaya ok...saja suka2 aje






Comments

  1. sama la mcm anak2 i....si adik kurus, kecik...tp lebih lasak...11 bulan dah jalan...12 bulan boleh berlari....
    si abg, manja sgt..attention seeker jugak..13 bulan br boleh jalan walaupun badan besar nmpk gagah....
    anak 2 mmg penat kan...ingt nak gap lama sket..dlm 5,6 tahun..tp karang, tua sgt plak masa tu...x larat nak teran plak kan...heeee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tu la....kalau kembar terus aci tak hehehe....

      Delete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…