Skip to main content

Ragam si anak dara

Syukur Alhamdulillah.. sekadar nak cerita ragam si anak dara i tu... cik Auni Nadra binti Mohd Hairus Izman

Jerit

Hehehe anak dara ni kuat jerit-jerit. Dan percayalah suara die sangat kuat walaupun berbadan kecil hehehehe

Kecil-kecil si cili padi...garang juga orangnye tau hehehe... kalau kita ep ep die...nanti die tenung, dan cakaran hinggap ke muka ibu hehehhee

Macam comel macam cantik je

Hahahaha ini minah, minah perasan tau...kalau tengok cermin, mesti tersengih2 comel...pastu suka cak cak nak tengok ibu dari cermin

Ala...dulu dia ok je tau pakai hairband...sekarang ni dah tak mau dah dia...dah la rambut sikit, tak mau ber hairband pulak.

Lasak dari abangnya

Mungkin ada mentor iaitu abang dia hahaha....anak dara i ni agak lasak and very Auni the explorer. Tak menang tangan kekadang ibu rasa tau hehhee Auni auni.....

Kalau kat Penang, ada baby cot, ada playyard..so tak berapa risau dia merayap satu rumah, tapi di rumah nenek ni takda....ibu sampai tak jadi keje tau...samada dukung dia atau pas baton kat atuk nenek sementara ibu nak selesaikan urusan2... nak lepas kan kat lantai, kerjanya mengutip aje...oh No lah anak

Solusi nya apa??

Siang tadi baru belikan dia playpen....tapi sebab dah lama kat KL ni tak dok dalam babycot dia....nak mintak lepas nangis jerit2....hehehe anak dara anak dara

Amalan untuk menghilangkan penat lelah suri rumah
Subhanallah 
Alhamdulillah
Allahuakhbar

33x

Ni lah cabaran sebagai WAHM.... bekerja sambil menjaga anak...penat tapi seronok.... tapi kalau sekali sekala hubby belanja Full Body Package Spa kat Spa Muslimah depan rumah tu lagi best wooo ekekekeke

Jiha 
a WAHM

Playpen satu di rumah nenek agar senang ibu mau buat keje hehehehe

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…