Skip to main content

Bisnes Shaklee ni SUSAH : Makin mudah dengan sistem ONLINE


Bisnes Shaklee ni SUSAH ke?  Susah la kalau kita asik kata susah, kalau kita dah set siap-siap dalam otak kata susah. Hehehe. Semua masalah PASTI ada jalan penyelesaian nya kan. Dan untuk anak cucu IRON Millionaires, solution semua dah ada dalam group exclusive. Tinggal nak BUAT je kan.

Shaklee ada Online Sistem, so APA SUSAH?

Dan lebih memudahkan lagi, kini Shaklee dah ada ONLINE SYSTEM tau... 

shaklee susah

Order Online sahaja

Jiha sebagai Work At Home Mom ni lagi lah sangat-sangat menghargai nya hehehe. Sebab tak perlu nak bersiap-siap. Dengan anak dua orang ni kan. Dengan nak angkat anak la, dengan nak angkat stok lagi lah. So sangat beruntung la dah ada Online system sekarang ni. Tinggal kene pastikan kita ada debit card atau credit card je. Klik Klik Klik siap shopping. Lepas tu tunggu je abang Gdex hantar stok kita. Kalau nak pos terus ke customer pon boleh hehehe. Senang kan??

Beratur lama

Percaya tak sebelum ada Online sistem ni, Jiha pernah almost 12hours di Shaklee hahaha. Dengan anak nya lah, dengan berpeluh-peluh sebab bila orang ramai, aircond pon tak terasa. So dengan ada nya online sistem ni memang sangat memudahkan. Newbies memang takda alasan lah nak kata buat Shaklee ni SUSAH kan. Semua dah dihujung jari. 

Berhujan pon pernah

Ni my bad la, sebab tak bawak payung, gi Shaklee dengan Aqeef and Auni. Parking jauh pulak tu. Masa sampai je..terus hujan turun selebat-lebatnya. Ok la..selesai beli barang, nak gi pos opis pulak, nak make sure pos hari tu jugak sebab customer nak cepat. So nak tak nak kena redah jugak.. Tinggalkan Aqeef kejap dalam Shaklee, mintak tolong aunty tolong tengokkan, berlari sambil tutup-tutup kepala Auni nak ke kereta. Masukkan Auni dalam carseat and nak make sure Auni tak kena hujan. Masa tu ibu dah lencun. Bawak kereta betul-betul depan Shaklee. Auni dalam kereta, mati kan engine jugak walaupun sekejap je and depan Shaklee je (risau woo kalau engine running huhuhu), cepat2 grab Aqeef (nasib la pintu Shaklee sentiasa berkunci, security bagus punya heheh)..grab Aqeef and masukkan dalam car seat. Ok Ibu memang dah lencun. Ayayai.


So sekarang dah canggih...masih susah ke?
Hehehe dah tak susah dah sekarang ni...sebab segala kemudahan dah ada..selain beli thru online sistem, ada kemudahan lain jugak. tapi kalau nak tahu kena lah join group Iron Millionaires dulu kan. Nanti Jiha share la tips nak SENANG. Mana ada masalah yang takda JALAN PENYELESAIAN kan. Yang penting atas diri kita, kalau NAK, SEMUA JADI kan.

Ok lah...memang untung if join Shaklee sekarang ni..klik klik klik, rahsia kejayaan pon ada untuk dibuat.

SO apa lagi...

Contact Jiha ok

JIHA 0123807024
atau boleh refer link ini ya --> Cara Nak Hubungi Saya

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…