Skip to main content

ROTI CANAI DI TRANSFER ROAD, PENANG

Assalammualaikum,

Hehehe dah beberapa tahun duduk di Penang, Jiha boleh tak tahu pun pasal Roti Canai Transfer Road.
Tahu pun dari my good friend, Otek and family masa dia datang rumah kami tahun lepas. Dia kata nak pergi makan Roti Canai Transfer Road.

Di Georgetown

So semalam, kebetulan weekend ni di Penang je, takde aktiviti luar Penang, kami pun pergi lah breakfast di sana. Lambat juga sebab pukul 10 baru sampai sana.

Ramai nya orang, kereta pun penuh orang park tepi jalan. Tapi rezeki kami agaknya, sampai je ada kereta nak keluar. Lepas tu masa nak duduk kat gerai tu, ada satu family bangun dari meja.

Hehehe so first experience kat gerai tu sangat ok lah. Masa makan tu, tengok ramai yang baru datang menunggu meja kosong.

Roti Canai RM15 heheheh

4 keping roti canai, dengan kuah daging dan kuah ayam. Tapi memang ada daging dan ayam la. Bukan semata-mata kuah je. Ayam pun besar. Daging ada beberapa ketul la. RM15 kau hahahhaa. Tak masuk air dan Roti Bakar untuk Auni lagi. So breakfast semalam dalam rm22 jugak lah hehehe.

Jiha request garing, tapi Yus tak bagi. Dia suruh try original style roti canai kat situ.

Tapi for me, biasa-biasa je lah pun roti canai dia tu. Jiha lebih prefer roti canai yang garing, flaky tu. So far kalau kat Penang, roti canai yang garing dan flaky yang Jiha suka kat Kg Melayu.

Ok lah...tapi kalau korang datang Penang, cuba saja lah. Plus location dia kat bandar Georgetown, feeling sikit la vacation to Penang korang tu hehehe. Oh dan tak jauh juga dengan Chowrasta.

Ok nah layan la gambar Roti Canai RM15 ni heheheh



Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…