Skip to main content

Kuat Berpeluh tanda Penyakit Jantung nak datang??

Assalammualaikum,

1 daripada 3 orang di Malaysia mati akibat sakit jantung. Jom semak kalau anda mengalami simptom sakit jantung seperti di bawah.

6 Simptom Sakit Jantung

  1. Anda merasa keletihan yang melampau
  2. Anda merasa ketat di bahagian leher atau tengkuk
  3. Degupan jantung yang pantas atau tidak setara
  4. Kuat berpeluh
  5. Nafas pendek
  6. Anda merasa kurang selesa di bahagian dada
tanda sakit jantung

Bagaimana? Adakah anda memiliki simptom seperti di atas. Jika ya, segeralah berjumpa dengan doktor untuk rawatan lanjut.

Sakit Jantung bukan penyakit orang tua.

Kini tidak!! Sebab sekarang ni sudah ramai yang mati akibat sakit jantung walaupun masih muda. Contohnya arwah Hani Mohsin, seorang pelakon, meninggal dunia akibat serangan sakit jantung di usia 43 tahun. Lagi satu contoh, mendiang Jacky Ng Kiat Kee, pemain basketball negara meninggal dunia akibat sakit jantung di usia 25 tahun.

Apakah faktornya?

Pemakanan

Pemakanan moden masa kini lebih-lebih lagi kalau anda gemar makan makanan yang di proses, makanan dalam tin, fast food, makanan ringan. Makanan sebegini terlalu banyak kandungan trans-lemak, gula yang tidak diperlukan, perasa makanan yang boleh menjurus kepada masalah kolestrol, darah tinggi, kencing manis dan seterusnya menyebabkan jantung anda semakin lemah. 


Bukan makanan ini sahaja, bahkan sayur-sayuran, daging ayam, lembu pun kurang berkualiti berbanding dahulu. Kalau dulu lembu dan ayam bebas di ladang, kini semuanya di dalam reban yang sempit dan juga diberi suntikan hormon. 

Merokok dan minuman keras

Jika anda mempunyai dua tabiat yang tidak elok ini, berhenti segera kerana tiada sebarang faedah pun dari tabiat merokok dan minum minuman keras ini. Hanya mendatangkan kemudaratan kepada kesihatan tubuh badan anda.

Tekanan

Semua orang pasti pernah mengalami tekanan. Tertekan kerja yang melambak-lambak di ofis, tertekan dengan hutang, tertekan memandu di dalam kesesakan lalu lintas dan pelbagai lagi. Jadi tekanan ini juga boleh menjurus kepada masalah kesihatan.

Hati yang tidak sihat.

Sekali lagi dari pemakanan, kalau tidak dijaga dengan betul, hati kita akan bertoksik dan mengakibatkan tahap kesihatan kita semakin merosot.

Cegah sebelum terlambat!!

Kita kena berusaha untuk mencegah. Bukan kah mencegah itu lebih bagus dari merawat. Rawatan untuk sakit jantung pula bukan murah ye. Kos untuk surgeri bypass jantung sangat tinggi dan sangat rumit. Membayangkan dada dibelah sahaja sudah cukup mengerikan.

Cegah dengan Set Jantung Sihat

tanda sakit jantung

Set ini sesuai diambil untuk mencegah dan juga membantu mengawal sakit jantung yang ada hidapi. Pemakanan tambahan sangat perlu untuk memastikan sel-sel di dalam badan kita sihat kerana kita kurang nutrien dari pemakanan harian.


Phytocol-ST berfungsi untuk mencegah kolestrol baru dari menjadi berlebihan dalam badan. Badan tidak memerlukan kolestrol jahat (LDL kolestrol) yang kita dapat dari pemakanan tidak sihat tadi. 4 biji Phytocol-ST sehari akan membekalkan 2000mg Fitosterol seperti yang dicadangkan oleh National Institute of Health (NIH).

Omega Guard pula berfungsi untuk menyingkirkan kolestrol lama, yang sedia ada di dalam badan.

CoqHealth Plus pula menghasilkan tenaga bagi setiap sel dan berfungsi untuk mencegah penyumbatan pada saluran darah dan mengurangkan debaran dan denyutan jantung yang tidak sekata.

Vivix yang kaya dengan resveratrol menyokong sistem kesihatan badan secara menyeluruh. Ianya membantu membaiki sel yang telah rosak hingga ke tahap DNA.

Garlic juga membantu memperbaiki saluran darah yang bagus untuk kesihatan jantung.


Sekiranya anda sayangi jantung dan kesihatan anda dan orang tersayang, mulakan kehidupan sihat sekarang juga. Jaga pemakanan, jalani gaya hidup sihat dan pastikan tubuh badan anda dapat segala macro dan micro nutrien. Jika berminat untuk dapatkan Set Jantung Sihat ini, boleh hubungi saya melalui whatsapp/sms di 6012-3807024. Jangan biarkan diri anda 1 daripada 3 orang yang lain yang mati akibat serangan jantung. Sayangi diri anda.

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…