Skip to main content

Apa Bisnes Yang Menguntungkan Sampai Boleh Berhenti Kerja Makan Gaji?

Assalammualaikum,

Ramai orang Islam semakin menceburkan diri dalam dunia bisnes. Apa bisnes yang menguntungkan sampai anda boleh berhenti kerja makan gaji? Nah saya nak kongsikan bisnes kesayangan saya dan ramai lagi sebab berjaya membuatkan kami menjadi bos bisnes kami sendiri.

tips berjaya bisnes

5 fakta kenapa saya pilih bisnes Shaklee

1. Produk yang bagus, berkualiti dan menambah baik kesihatan penggunanya. 
Ye, sebagai peniaga, kita juga perlu menitik beratkan apa yang kita jual. Produk haruslah selamat, yang tidak memudaratkan, yang patuh syariah. Baru lah ada keberkatan.

2. Sistem yang adil dan saksama
Ramai yang berfikiran MLM adalah sesuatu sistem yang tidak adil. Tetapi dalam bisnes Shaklee, berbeza sama sekali. Konsepnya mudah, Siapa Usaha Dia Dapat. Bukan sewenang-wenangnya kita dapat bonus dari downline kalau kita sendiri goyang kaki tanpa buat apa.

3. Patuh Syariah
Bonus yang diberi berdasarkan jualan dan kepimpinan. Tiada bonus 'headhunting'. Kami bukan bisnes 'headhunting', orang yang datang kepada kami kerana produk yang bagus.

4. Bonus dan Insentif yang menarik.
Sebab ini ramai yang pengedar Shaklee kini sudah mula hidup selesa dan ramai yang kini buat full time bisnes Shaklee. Ada yang berhenti kerja sebagai Engineer (seperti saya sendiri), cikgu, peguam dan ramai lagi. Tapi bukan dengan sekelip mata ye. Tentu lah dengan usaha dan komitmen yang tidak berbelah bagi. 

5. Bisnes di mana-mana
Saya boleh balik kampung bila saja yang saya mahu. Bawa anak jalan-jalan bila saja yang saya mahu. Jaga anak di rumah sepenuhnya tetapi bisnes saya tetap jalan. Dengan hanya menjalankan bisnes melalui online, bisnes Shaklee saya berjalan 24/7 automated.


Menarikkan?
Semoga bisnes ini sentiasa diberkati Allah S.W.T. Berminat untuk join my team, whatsapp/hubungi saya di 0123807024


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…