Skip to main content

Multivitamin yang bagus untuk Lelaki dan Wanita

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Jiha nak kongsikan 1 kriteria penting dalam pemilihan multivitamin mahupun supplement yang lain.
Kriteria itu ialah LANDMARK STUDY.

Jom baca sedikit kisah Jiha, ada penerangan serba sedikit tentang Landmark Study.


>>DOKTOR SURUH STOP MAKAN SUPPLEMENT??<<

Gynae Jiha dulu, bila tahu Jiha makan Shaklee, dia suruh teruskan. Bagus Shaklee ni katanya.

Tapi tak kurang juga, ada kawan2 kata doktor dia tak kasi makan supplement ni. Suruh makan Real Food aje. Ayayai ingat pengamal supplement Shaklee ni tak makan Real Food ke hehehhee.

Katanya kalau makan supplement, nanti ada risiko kesihatan merundum dalam jangka masa panjang. Alamak ngerinyaaaa. Habis lah lepas ni semua orang taknak makan supplement dah.

Betul ke persoalannya?
.
.
.

Ada seorang doktor ni, dia nak la buat kajian betul tak makan supplement ni beri kesan buruk. Beliau ialah Doctor Gladys Block, terkenal dalam nutritional research dan epidemiologi.

Beliau telah approach beberapa company supplement untuk buat study ni, tapi satu company pun tak berani nak join. Sebab result study akan di publish samada ianya baik atau buruk. Habis lah kan kalau vitamin dia tak berkualiti, kemudian dicanangkan pulak. Takde la orang nak beli.

Kemudian Dr. Gladys Block approach pula CEO Shaklee iaitu Roger Barnett. Sepertimana company lain, Roger Barnett pun takut juga. Dah la masa tu dia baru je beli company Shaklee. Lepas tu nak buat pendedahan macam ni pulak. Tapi dia take it as a challenge. Lagipun dia memang sudah yakin juga dengan Shaklee sebab anak dia sendiri yang ada asthma, kesihatan semakin baik selepas guna produk Shaklee. Tu la dia beli Shaklee.

Landmark Study ni, Dr Gladys Block buat kajian terhadap 3 golongan iaitu

1. Yang memang tak makan supplement (Biru)
2. Yang makan supplement brand lain (Merah)
3. Yang makan supplement Shaklee. (Hijau)



Dan dari hasil kajian ini, memang betul la dakwaan para doktor yang suruh berhenti makan supplement, sebab risiko untuk dapat penyakit seperti DIABETES, HEART DESEASE, STROKE, HEART ATTACK lebih tinggi daripada orang yang tak makan supplement langsung.

TETAPI, keputusan membuktikan yang golongan yang makan supplement Shaklee, risiko untuk dapat penyakit berbahaya sangat sikit.

Jadi tak boleh pukul rata kata semua supplement tak elok. Sebab supplement SHAKLEE telah terbukti berkesan dan berkualiti.
.
.
.
Jadi kalau anda ada makan supplement brand lain, bertukarlah kepada SHAKLEE. Sebab memang dah terbukti. Supplement brand lain takde satu yang berani nak buat Landmark Study ni.

Kalau anda tak makan supplement pulak, hanya bergantung Real Food, fikir betul2, tengok graf ni, risiko dia tetap tinggi juga walaupun tak makan supplement brand lain.

Lengkapkan nutrisi harian utk keperluan badan dengan supplement SHAKLEE.

Nak dapatkan produk Shaklee beserta konsultasi, boleh hubungi Jiha

Whatsapp
0123807024

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…