Skip to main content

Percutian Percuma ke Disneyland Hong Kong

Alhamdulillah...Jiha dan Hairus berjaya masuk ke penyertaan seterusnya Supermom Shaklee Story Musim Ke-2 inisiatif Master Mohd Kamarul Baharin dan Master Hadhatina Mkb
.
Satu untuk kisah sembelit semasa pantang kan Aqeef Danial dulu.
.
Dan satu lagi kisah Hairus Izman yang ada masalah backpain dan menurunkan berat badan dengan Set#detoxShaklee

.
.
Terima kasih atas sokongan semua yang Like dan Share sebab kami layak ke peringkat seterusnya.

Sekiranya kami menang di peringkat final, kami akan dapat 2 tiket Percutian ke Hong Kong dan DISNEYLAND. Alhamdulillah.




Tapi tak mahu lah pergi berdua sahaja kan, lagi lagi la ke DisneyLand. Nak bawa anak2 kesayangan kami. Aqeef Danial dan Auni Nadra mesti la sangat happy. Amna Haneena belum pandai lagi hehehe.

Jadi kena lah mula menyimpan untuk duit tiket flight mereka bertiga dan juga tiket ke Disneyland tu kan.

Anggaran tiket flight untuk anak2 - RM2500
Tiket kanak2 Disneyland - RM500
Makan2 - RM500
Souvenirs - RM500

Wah RM4000 jugak tu anggarannye. Harap2 lah menang Juara Supermom Shaklee Story Musim Ke-2., so dah sah sah la Ibu and Ayah PREEEEEEEE hehehehe

Kena lah berusaha dengan lebih gigih ni. Bonus Shaklee simpan sikit untuk belanja anak2 ke Hong Kong Disneyland. Mesti anak2 gembira.

Dulu masa percutian Jogja ke Jakarta pun, 100% percutian ditaja oleh Bonus Shaklee kami. Kali ni pun InsyaAllah boleh.

Usaha 💪💪


Jom bantu Jiha dengan tonton video ni


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…