Skip to main content

Set Pantang yang ok untuk bayi kuning

Beza tak? 😂😂😂



Pucat nye lah muka masa pantang kan anak pertama dulu. Dengan masalah sembelit nye lagi. Pengalaman sembelit Jiha kat sini -->
https://youtu.be/EK6FRCEcPmQ




Tu dalam pada makan sayur jugak tu, takde la macam sesetengah orang pantang makan nasi dan ikan bakar aje. Tu pon masih pucat dan penat je Jiha masa tu.

Bila pregnantkan Auni Nadra dan kena chicken pox pula, bermula nya kisah percintaan Jiha dengan produk Shaklee. Set Prenatal Shaklee dan Jiha juga terus ambil Set Pantang Shaklee juga.
.
.
.
Komen mama Jiha masa pantangkan anak kedua ni, Jiha nampak lebih energetic.

Auni Nadra lagi lah, sangat mudah terjaga dan menangis. Tapi Alhamdulillah still rasa bertenaga dan takde la pucat kan muka ibu ni hehehehe. Production susu pun lebih meriah. 😘😘😘

Sejak tu, ramai kawan2 pun cuba Set Pantang Shaklee and YES...mereka pun rasa lebih bertenaga dan kurang penat.

Dan yang bestnya Set Pantang Shaklee ni boleh terus makan dari hari pertama melahirkan, kalau baby ada jaundice pun boleh ambil. Lagi bagus.

Happy sangat bila kesihatan bertambah baik kan. Hampir 4 tahun dah Jiha ambil supplement Shaklee, tahap kesihatan pun bertambah baik...nanti Jiha share lagi di lain rancangan...eh? Hahahahaa

Najihah Razali
0123807024
Mentor Bisnes Anda
Your Favourite SID
Founder IRON Millionaires

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…