Skip to main content

Tips Bisnes bagi yang nak jual produk kesihatan

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Sekarang semakin ramai orang yang nak cari pendapatan tambahan. Antara bisnes pilihan ialah produk kesihatan disebabkan permintaan pelanggan yang sentiasa ada. Semua semakin sedar yang makanan tambahan terutamanya sangat penting.

Dan semakin banyak lah juga syarikat yang mengeluarkan produk kesihatan masing-masing. Jadi bagaimana kah caranya untuk memilih syarikat dan produk yang betul. Banyak faktor perlu dititikberatkan dalam pemilihan produk yang betul kerana ianya melibatan kesihatan pengguna.

Jadi saya ingin kongsikan 2 tips bisnes untuk produk kesihatan.


1. Mesti ada Landmark Study

Tips penting ialah, kaji dulu latarbelakang syarikat. Ada tak buat Landmark Study? Kalau ada ok, boleh teruskan niat murni korang tu. Untuk pengetahuan, Shaklee adalah satu-satunya food supplement company yang berani buat Landmark Study.  




2. Mesti ada kelulusan KKM. Jom lihat senario di bawah

"'Tak semestinya takde Kelulusan KKM, produk ni tak selamat"

Pernah juga ada company claim macam ni 😀

Kenapa Kenapa... 
Macam mana boleh claim produk selamat? 
Siapa yang jalankan ujian? 

Kenapa tak diserahkan sahaja pada pakar negara kita di KKM. Kan lebih diyakini.

Kalau jual produk yang melibatkan kesihatan orang lain ni, pilih la yang selamat. Nak ke disebabkan kita salah pilih bisnes produk kesihatan, memudaratkan lagi kesihatan pelanggan kita di jangka masa panjang.




Nak bisnes produk kesihatan, Jom Shaklee
Jiha boleh guide anda. Boleh faham kenapa Shaklee sanggup belanjakan berjuta ringgit untuk ujian dan kajian bagi menjamin kualiti dan keselamatan produk. Shaklee menitikberatkan kualiti dan keselamatan penggunanya.


Hubungi saya Najihah di 0123807024 (whatsapp)

Comments

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…