Skip to main content

Running Events di Penang 2017

Assalammualaikum,

Jiha share list Running Event di Penang untuk 2017. Sebenarnya untuk rujukan sendiri. Nanti kalau ada lagi Jiha akan update. Jom start plan your running calendar hahahaha. Jiha dah register for CityWalk on the 1st Jan 2017. Hehehee jom sihat.

cool medal heh?


January
01 : City Walk | Beach Street, Penang | 5km
07 : Knock The Door Autism | Municipal Park, Penang | 4km, 8km
22 : Gelugor Power Run 2 | Kompleks Belia dan Sukan P. Pinang | 5km, 11km

February
26 : BM Tok'kun Hill (walk and run) Challenge | 6km
26 : Larian Perpaduan 2017 | Georgetown | 6.5km, 3km
26 : Jungle Run for VIP (Vision Impaired People | Georgetown | 10km, 6km, 4km
26 : Warrior 10km run & Obstacle Charity Challenge | Tg Tokong | 10km

March
5 : Hike for Happiness | Botanical Garden | 5km
25 : Great Eastern Viper Arena - Challenge the Dark | Batu Kawan Stadium, Penang | Obstacle Run | 7km + 15 obstacles |
25 : SORR Save Our Rainforest Race | Taman Negara Pulau Pinang |10km
25 : Earth Hour Penang Night Walk | 1st Avenue Mall | 5km

April
2 : Fit Penang Run | Taman Belia (Youth Park) | 10km, 5km
22 : Color Fund Run | Gelugor | 6km
23 : Penang International Trialthon & Dualthon | Teluk Bahang Dam | 

May
7 : BSG Property Race | The Galleria, Jalan Sultan Ahmad Shah | 17km, 7km
21 : Rock to Rock Run | Hard Rock Hotel | 10.2km, 3.8km
June

July

August

September

October

November
26 : Penang Bridge International Marathon | Penang Bridge (first bridge)

December

my 2016 medals, tak banyak sebab ada yang tak sempat register. I missed Penang Bridge Run huhuhuhu

Selain pakaian dan kasut lari yang sesuai, Jiha sangat pentingkan supplement sebelum berlari supaya larian lebih lancar, takde la pancit cepat sangat hehehe. Yang paling wajib ambil ialah Cinch Teamix dan Performance Drink. Ni untuk boost my metabolisme dan to keep me hydrated. All natural dan sangat bagus untuk Jiha yang sedang nak menguruskan berat badan. Selain tu, Jiha juga ambil Omega Guard selepas larian. Burn my fat please hehehe. Kalau nak tengok perjalanan Jiha turunkan berat badan, boleh follow Fanpage Jom Detox Kak . Dan kalau nak beli supplement di atas, boleh hubungi Jiha di 0123807024 (whatsapp)

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…