Skip to main content

Closing seorang JihaPimPom hahahaha

Hari ni dah masuk March dah....

bermakna sudah hampir 4 tahun juga la Jiha serius buat bisnes Shaklee dan juga menjadi Work At Home Mom. Teringat lagi lah Mac 2013 ni, tengah sarat sangat dah bawa Auni Nadra dalam perut hehehehe
.
.
Nak flashback 4 tahun ke belakang ni lama sangat pulak nak cerita kan hahaha...so kita share sikit kisah setahun yang lalu.
.
.
Produk Shaklee ni ada je permintaan hari-hari, memang orang nak sebab dah terbukti berkesan, jadi tinggal kita je yang nak buat atau tak. Nak bonus sikit atau banyak. Dan Alhamdulillah dah lepas tiket Cruise ke Phuket dan Krabi. Ada bulan ni je lagi tinggal sebelum cycle baru bermula, mungkinkah tiket Cruise bertukar kepada tiket Japan? Wah #sismengharap dan #sisakanberusaha ni
.
.
InsyaAllah semoga bulan ini dan bulan-bulan mendatang, target Jiha untuk bantu anak cucu tercapai. Doakan Jiha dan #teamIron ye. Kami nak sebarkan kebaikan supplement satu-satunya di dunia yang ada Landmark Study ni. Semoga usaha kami diberkati Allah S.W.T 



Setahun ni memang agak mencabar juga buat Jiha sekeluarga. Ada pahit, ada manis tentunya tapi Alhamdulillah yang pahit-pahit dapat ditangani juga. Susah senang harung lah bersama suami kan. Syukur ada rakan rapat yang sangat suportive, doa dari parents dan juga family.

Tetapi walau apa pun terjadi, bisnes Shaklee tak boleh tinggal sebab dah jadi salah satu sumber pendapatan keluarga. Alhamdulillah, even with the ups and downs, Jiha akan pastikan terus kekal efektif setiap bulan. Itu target minima Jiha.

Untuk bulan March 2017 dan cycle yang akan datang ni, banyak lagi improvement yang perlu Jiha buat. Yang paling penting ialah bantu anak cucu #teamIron naik rank dan mampu berdikari membesarkan empayar mereka.

InsyaAllah cuti sekolah tak lama je lagi ni, akan bertemu dengan anak cucu di Selatan dan Central untuk coaching. Mak Jiha pun selalu pesan, 'even awak ni buat bisnes online, kena pergi jumpa juga downline' 

InsyaAllah semoga bulan ini dan bulan-bulan mendatang, target Jiha untuk bantu anak cucu tercapai. Doakan Jiha dan #teamIron ye. Kami nak sebarkan kebaikan supplement satu-satunya di dunia yang ada Landmark Study ni. Semoga usaha kami diberkati Allah S.W.T


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…