Skip to main content

Gf Aisyah dah nak bertunang =)

bakal tunangan hehehe

oh tak sabarnye nak tunggu kol 5 hari ni...tak sabar nak balik, lusa one of my Gf akan bertunang-tunangan hehehe...sgt tak sabar...plus dpt berkumpul semua2 Gfs..bukan senang nak jumpe2, masing2 jauh, utara selatan nun hehehe

Plan for this weekend

Jumaat:

  • Bake miniature cakes for Aisyah hantaran (mintak2 la boleh buat yang cantik utk Aisyah hehehe)
  • Lunch bersama cousin Mamat and Aina merangkap pengantin baru di rumah my parents, welcome to the family Aina =)
  • Cari choc utk hantaran Aisyah..ayoyo me so last minute ngeeeee

Sabtu

  • Pagi2 gerak ke Melaka
  • Sesi berpoya2 dgn Gfs di umah Aisyah hehehheehe
  • Plan after the event, nak gi jalan2 bandar Melaka tangkap2 gambar, tp ini KIV dulu lah
  • off to PD, parents ada wedding kat sana and sudah booked chalet..hehehe dpt dok free ngeeee
  • Seafood hunting kot

Ahad

  • mandi laut sesudah subuh sepi'e (last mandi mase honeymoon...windu lah nak mandi laut)
  • after lunchy2, off to KL
  • mlm? menci menci hubby nak balik Penang dah huhuhu

ape pon semoga semuanye berjalan lancar..Amin


Comments

  1. blogwalking!
    salam kenal jiha...
    kite follow ye..

    ReplyDelete
  2. wah.leh la miniature cake utk eazy jugak nnti
    boleh?hehe
    kak :)
    mane nk dpt veil n tudung cam akk nikah tu?
    cantik la

    ReplyDelete
  3. adi's wife: salam kenal gak =)

    eazy: tudung tu eh..hr tu ada gak org tanye2 and pi survey tp dah tak byk jual dah skang...hehehe nak pinjam ke....veil tu pon kalau nak pinjam leh je...buat veil tu dr kain lebih baju nikah hehe

    ReplyDelete
  4. ouh rely?
    if akk bagi pinjam eazy okay je.jimat sket nk beli baru da high cost!hihi

    ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…