Skip to main content

Stem Cell for my baby =)

Morning semua....
hari ni mood sgt happy.. cos td called Stem Life nye representative utk buat appointment... then she said they all ada bukak booth kat MidValley sempena Mom & Baby Expo 7 to 9 May minggu ni... some more dierang akan bg discount if register kat sana.... weehuuuu
Stem cell banking ni as important as medical insurance tp i think far way better.... sebab mcm ada assurance lg kan.... Medical insurance just in term of duit saje.. tp ubat utk rawatan tu tak semesti nye berkesan... stem cell ni so far... mang berkesan...leh rawat penyakit2 kritikal (Nauzubillah...mintak la jauh kan)...
If we register for stem cell banking ni... mase bersalin nanti, org Stem Life ni ngan doctor akan bekerjasama utk amek darah dr tali pusat baby tu... kat situ la byk nye cell2 yang akan membantu kelak kalau ada dpt penyakit... dierang akan simpan darah stem cell ni dlm lab dierang... hehehe kalau nak tau lebih lanjut ... u guys can check out this link http://www.stemlife.com/malaysia/faq/index.html and ni lg satu link kawan jiha ada bg jugak http://cryocord.com.my/ ........... skang ni Jiha in comparison mode
p/s: and after checking here and there... stem cell ni hukum nye harus dilakukan sekiranya utk kaedah rawatan dan kajian =)

Comments

  1. jiha..nak lari tajuk sikit.jiha ada nak wat photoshoot ke..jelesssnye

    ReplyDelete
  2. elly... haah patut esok, tp postpone ujung bulan... kawan jiha photographer tu ada hal yang tak dpt dielakkan minggu ni

    ReplyDelete
  3. oh,mcmtu ker?kat malaysia ni x banyak yg tau pasal ni kan..gud ibfo la..

    ReplyDelete
  4. Jiha : sebenarnya akak pon plan jugak nak simpan stem cell tu.. berapa kos dia?

    ReplyDelete
  5. ilot: kalau yang gold package Stem Life tu... register rm2500, then every year on the baby birthday, kene bayar RM250... kalau nak tau package2 lain kene tanye dierang... jom la gi expo tu..leh tanye2 and akan dpt diskaun =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…