Skip to main content

Weekend yang penuh hehehehe

Durr di Batu Pahat, Boo soon di Terengganu, Aisyah di Penang..so far Jiha, Amy n Am di KL tp tu pon susah mau jumpe...jom kita coti coti Malaysia


Wah...mcm2 urusan weekend hr tu

Sabtu.... kami 3 beranak gi ke Jalan TAR...hehehe lama weh tak gi Jalan TAR...Aqeef pusing kiri kanan dok dlm carrier die...tgk ramainye org kot kan hehehe.... masuk Kamdar, dah tu ke SSF pula, pastu ke kedai pengantin...last skali ke Semua House...alhamdulillah semua dh jumpe barang nye.... oh ya .... ke Jalan TAR tu beli sket2 brg utk Majlis Aqiqah Aqeef this coming Saturday... and sket2 barang utk my new bisnes... mudah2an menjadi.....amin amin amin

http://mybabypimpom.blogspot.com

After Asar nye pulak bergathering dgn Gfs...oh tp Aisyah and Amy takde...ada hal yg tak dpt dielakkan..takpe...next gathering kite gi pulau ke ape eh... bestnye lalalala

setelah ke sana sini secara marathon...balik tu.mang pengsan lah ehehehehe... lg pon mang kene tido awal utk marathon esok hari nye pule hehehe

Ahad.... pagi2 dah ke Subang ada appointment bisnes, pastu wedding pulak.... pastu zasss balik ke rumah utk another appoinment lg..........dpt berehat sebentar....lepas Asar sambung ke KLCC...my younger bro belanja from his 1st pay.... kenyang makan Nandos.... lain kali belanja lagi hehehee.....

balik dr Nandos...solat dh semua...project Aqiqah Aqeef pon bermula..... mendeco bunga kat arch tu...pedih2 jari jemari ku memintal batang bunga .... hopefully cantik la buai anak ku tu nanti... ayayai... amin... tgh sedap pintal memintal... potong stim tol la... glue gun yg ada tu rosak lak...mana tah pegi glue gun comel ku dulu.... ayayai...since malam pon dah lewat sgt...sambung esok aje lah.... kene gi cari glue gun yg baru.... pg td masa nak gi keje, mata jeling2 je arch yg blom siap tu..ayayai kalau ini hari cuti lg kan best.....

semalam masa testing2 nak masukkan buai dlm myvi kecil ku itu...ouh mang payah juga ni.... tp muat juga cuma kene bersempit2an sket la... nasib baik hubby bg full support...beria2 die godek sana sini nak bg muat juga buai itu hikhik love u much...semalam testing buh Aqeef dlm buai tu...mcm syok je dia...tp die mcm pelik sket..tak penah kene buai hehehehe...hopefully nanti masa kenduri tu awak behave ye Aqeef

p/s: tak sabar mau balik mau sambung deco

Comments

  1. rafique pun having bizi weekn..huhu

    ReplyDelete
  2. deena: sian baby kite hehe

    wardah: thanks..semangat ni ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…