Skip to main content

Aqeef punya susu ;) dan 5 July yang lepas


Alhamdulillah.... hasil perahan bertambah sedikit, ada kemajuan... syukur syukur

decision tu besar , sgt besar utk upgrade dari Swing ke Freestyle...ye lah bukan seploh sen dua... terfikir2, kalau tukar FS tp susu nye sama je sikit mcm mana? ahhhh takpe la, selagi ada jalan selagi tu akan cuba.... and alhamdulillah, walaupon tak semeriah dulu tp ada peningkatan yang bagus...syukur syukur lagi

Selama 2 bulan ini, hanye mampu provide 3 botol utk Aqeef, pagi pump 2 botol, lunch anta 2 botol tu ke nursery....... mcm tu lah selama 2 bulan ini...sekarang alhamdulillah dpt 5 botol...and i hope for more, nak buat stok semula...

aktiviti tengah hari di opis pon dpt disambung semula.... org lain dah berpage2 dah nak khatam dah...dah le tahun lepas cuti bersalin 2 bulan, tahun ni pon cuti ngaji lagi sebab gi susukan Aqeef kat nursery...sampai kan Anisah2 tu tegur lama tak nampak....takpe la...ponteng bukan suka2, sebab nak susukan anak...

'Aqeef,

ibu tak mengharapkan apa2 balasan pon dari Aqeef, ibu hanya nak yang terbaik sebab ibu sayang Aqeef.... love you

lagi 9 hari Aqeef dah nak masuk setahun, tarikh hari ini setahun yang lepas (5 July 2010), ibu dah ada kat hospital....ibu menangis sebab disuruh balik, belum masanye lagi...Doctor kata KK bg salah tarikh..belum masa nye utk induce, sedih sgt sebab ibu dah tak sabar2 sgt nak jumpe permata hati ibu ni, nak peluk, nak susukan, nak sayang2.... tp kene balik pulak.... disuruh dtg lg 10 hari....tp Aqeef pandai, takmo ibu kene induce ye...hari ke 8 Aqeef dah bg signal nak keluar dan hari ke 9 Aqeef pon keluar...

oh sayangnye ibu kat Aqeef Danial'

sgt gembira sebab sekarang die dah pandai bg flying kiss, cuma bunyi takde...kalau dulu bile suh flying kiss, tangan tekup mulut, sekarang die dah pandai lepas kan.....ayayai ibu geram la ngan Aqeef ni...love u love u......

p/s: Swing masih available lg.... takde sape ke nak beli....hehhee





Comments

  1. tak minta balasan apa² pun kan Jiha. huhu sedihnya, hope Aqeef dengar kata Ibu k.

    ReplyDelete
  2. sweetnya mama aqeef kan..
    selagi ada jalan kan jiha..kan..kan..semoga bertambah2 rezeki aqeef lepas ni..amin :)

    ReplyDelete
  3. jiha dh masuk dlm pre-loved bp kt dlm document dlm KIM?
    insyaAllah ade la yg beli tu..kalau tak de org beli insyaAllah ada gunanya nnt..mane tau kot2 tetiba betri fs xleh charge mcm yana ni, nasib ade membe ofis pakai fs dan die mmg xguna skrg ni sbb preggy..huhuhuh

    apepun happy becoming birthday aqeef..moga jd ank soleh dunia akhirat

    ReplyDelete
  4. kasih ibu bawa ke syurga......

    ReplyDelete
  5. bagus usaha jiha..nurul pun dah macam merundum je kuantiti susu skrg..sdgkan sofiya baru 9 bulan nak masuk 10 bulan..kadang2 macam give up tau..sekali pump dalam 2 oz..tp demi anak, mmg usaha pump selagi kudrat ini dikurniakan susu..tp kalau nak tukar pump, rasanya tak mampu..skrg pun tengah pikir alternatif macam mana nak kasi susu macam2 dulu2..tp itu semua rezeki ALLAH..

    ReplyDelete
  6. Salam Kenal Jiha,

    Cuba buat power pumping sekali sehari b4 tdo..kalau konsisten buat dalam 2 minggu insya ALlah akan nampak hasilnya..Air kosong jangan lupa ambil 2-3 liter sehari yea..Lepastu cuba baca Ya matin semasa sesi pam..Insya Allah susu boleh bertambah..

    Btw, bole jenguk kedai saya http://www.mychibibox.com/ untuk bf mommy yg alami masalah susu merudum..preggy lady pun dijemput..lagi2 nak puasa kan..EBM tu sgt perlu..

    ReplyDelete
  7. takpe jiha. doa banyak2 rezeki aqeef sentiasa ada =)

    ReplyDelete
  8. Wah.. tukar freestyle leh tambah susu ek? Memang macam berkira-kira nak beli freestyle nih.
    http://duniakecilkuini.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…