Skip to main content

Full Breastfeed??

Ramai Ibu yang nak sangat Full Breastfeed kan...tp memang bukan mudah... dugaan nye macam2...

probability

1) mommy with inverted nipples
2) baby tak pandai nak latch and hisap
3) bile rasa susu setitik dua, mula rasa tak cukup utk baby, tambah pula dengan baby menanges pulak
4) bengkak susu , baby tak pandai isap...mommy sampai demam2 and give up nak breastfeed

Utk kes inverted nipples...u can google how to breastfeed with inverted nipples...ramai mommies yang dah berjaya

Utk issue no 2 ke 4....itu memang perkara biasa especially pada seminggu yang pertama...tp disebabkan minggu yang pertama ni lah jugak, ramai mommy yang kecundang....sebab memang ianya bukan mudah

Customer Jiha yang beli Set Breastfeed masa dalam pregnancy lagi utk pakai lepas bersalin...Jiha mang sarankan sgt start aje makan semua during pregnancy tu kecuali ALFALFA...sebab? U have to get your body ready...utk produce milk nanti

Bukan makan lepas bersalin tak boleh....tapi hasilnye bukan jam jam tu kan...u have to be consistent at least a week or two...baru lah nampak hasil susu mulai banyak.... so bayangkan dugaan pada minggu pertama dan pulak susu tak de walaupon dah amek Set Breastfeeding.....boleh give up juga kan

So preggy mommies, here are Sets for you to consider take hehehe

Set 1st Trimester Shaklee
Vitalea
B Complex
Ostematrix
Vita C 100mg

Set 2nd & 3rd Trimester Shaklee

Vitalea
B Complex
Ostematrix
Vita C 100mg
Omega Guard
ESP

Nanti kalau dah bersalin....after 2 weeks boleh amek Alfalfa pulak..automatic u'll have Set 3M Shaklee, Set yang banyak membantu ramai Ibu2 menjayakan penyusuan lengkap 2 tahun

Set 3M Shaklee

Vitalea
B Complex
Ostematrix
Vita C 100mg
Omega Guard
ESP
Alfalfa



Sekian Terima Kasih hehehe

Sedikit Sharing dari saya....sama2 kita belajar dalam ilmu penyusuan ini

Sesiapa nak dapatkan Set2 ni...


pm Jiha di Facebook Page 'I Love my Supplement'

or

sms/whatsapp
0123807024

JIHA
Your Favourite SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID: 894167

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…